Başak Burcu

Başak Burcu

24 Ağustos - 22 Eylül

Başak Burcu Aylık Burç Yorumu

Temmuz 2023

Başak Burcu

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, Neptün'ün Balık burcundaki geri hareketi ikili ilişkilerdeki detayları gözler önüne serebilir. Kendinizce bir savunma geliştirdiğiniz ya da mantığa oturtmaya çalıştığınız konuları objektif olarak düşünmelisiniz. Gerçekten ne uğruna bunu yaptığınızı, değip değmediğini, hangi detaylara fazlaca yöneldiğinizi ve hangilerini görmezden geldiğinizi fark edebilirsiniz. Hayal kurmaktan çekinmek yerine bu retro sürecinde gerçekçi hayallere, bunların gerekliliklerine odaklanmalısınız. Sorun yaşadığınız noktaları bilirseniz çözüm bulmanız kolaylaşacaktır. Bir şeyi değiştirmek için, öncelikle onun değişmesi gereken bir şey olduğunu kabul ederek işe başlayın.

Güneş ve yönetici gezegeniniz Merkür'ün Yengeç burcundaki kavuşumu sizi sosyal açıdan destekleyebilir. İsteklerinizi, ihtiyaçlarınızı bilebilir ve bunları dile getirebilirsiniz. Sosyal ortamlarda, aile toplantılarda yer alabilirsiniz. Motivasyonunuzu ne yükseltecekse ona odaklanabilirsiniz. Ancak burada sizi neyin düşürdüğüne de önem vermeniz süreci daha etkin ve keyifli bir şekilde geçirmenizi sağlayabilir. Fikirlerinizi işlemekten çekinmeyin.

3 Temmuz'da Oğlak burcunda gerçekleşecek dolunay ile hayatta sizi neyin memnun ettiği konusuna eğilebilirsiniz. Bir yol ayrımına gidiyorsunuz. Yaşadıklarınızın bir getirisi olması fikrini benimseyebilir, bunu mümkün kılacak ortamların ve işlerin takipçisi olabilirsiniz. Özellikle finansal açıdan daha iyi bir noktada olmanızı sağlayacak girişimleri araştırabilir, yolunuzun hayalinizden ve çabanızdan geçtiğine ikna olabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak, çocuklarla ilgili alanlarda çalışmalar yapmak, duygusal konularda bir karar noktasına gitmekle ilgili gündemleri değerlendirebilirsiniz.

Mars'ın burcunuzda hareket etmesiyle beraber kendinizi daha güçlü ve enerjik hissedebilirsiniz. Durağan, anlık memnun eden ve sonuçlanmayan konularda harekete geçmeniz için fırsatlar bulabilir ya da bu fırsatları çabalarınızla siz ortaya çıkarabilirsiniz. Bedensel değişiklikler, daha sağlıklı bir görünüm oluşturma çabaları ve hayatınızdaki tüm fazlalıklardan arınmak bu dönemde yapacağınız en iyi yatırım olabilir. Yüklerinizden kurtulduğunuzda daha hızlı ilerler ve sonuç alırsınız. Bunun farkındalığını yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz. Bu hızlı süreçte fiziksel kazalara, ilişkilerde denge bozacak davranışlara, detaylarda kaybedilen zamana karşı dikkat etmelisiniz. Geri dönüşü zor olan yollara girmemek için aklınıza gelen fikirleri işlemek için planlarınızı her zamankinden daha sağlam yapmalısınız. İlişkilere ve yeni kariyer planlarına adım atmaya çok açık ve hazırsınız.

17 Temmuz'da Ay Düğümlerinin Koç - Terazi aksına geçişi ve aynı tarihte bir Yengeç yeni ayının gerçekleşmesi sizi kendinizi bu hayatta var etmek, bu varlığı herkese gösterebilmek adına motive edecektir. Planlı olduğunuzda, sıraya koyduğunuzda üstesinden gelebileceğiniz her şeyin cesaretine ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece bir adım atmak olduğunu, eski ve eskiten düşüncelerinizi bırakmanın önemli ve artık gerekli değil zorunlu olduğunu bilmelisiniz. Yolu beraber yürüyecek insanlar yanınızda olsa dahi kimsenin sizin için yürümeyeceğini unutmayın. Sevdiğiniz alanlara ve insanlara vakit ayırmak, bunları hayatınıza yeni bir soluk olarak kazandırmak isteğini yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz. Eşinizden ya da ailenizden gelecek olan destekleri beklemek yerine bu konuda sizin öncülüğünüz sürecin daha hızlı ve kaliteli aksamasına yardımcı olacaktır. Neyi kazanca dönüştürebileceğinizi düşünmek yerine, zihninizin pratikliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Yeniayın da getirdiği güçle, geleceğe dönük hedefler koymak ve bunlar doğrultusunda yeni insanlarla yol almak sizin için kaçınılmazdır. Yetiştirmek ve insanlara ulaşmak gibi bir misyonunuz olduğunu daha güçlü bir şekilde hissedebilirsiniz. Bu da sizi sosyal sorumluluk projelerine yaklaştırabilir, yeni çevrelerle buluşturabilir. Sosyal açıdan güvendiğiniz insanlarla yola devam etmenin haklı gururunu yaşayabilirsiniz. Az, öz ve samimi dostluklarla hayatınızı çevrelemek kendinize yaptığınız en iyi yatırımlardan biri olabilir.

Burcunuzdaki Mars'ın Balık burcundaki Satürn ile karşı karşıya duruşu, duygularınıza hükmetmek konusunda sizi zorlayabilir. İkili ilişkilerde yanlış anlaşılmaların getireceği bazı olumsuz ve gergin tavırlar etkili olabilir. Bu etkinin geçici olduğunu ancak sizin bu sorunu kalıcı olarak çözmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Ticari konularda aldanma payınızın olabileceğini de hesap ederek girişimlerde bulunmanızda fayda var.

Venüs'ün Aslan burcunda geri hareketine başlamasıyla geçmişin ve geri planda tuttuklarınızın bir muhasebesini yapabilirsiniz. İlişkilerinizdeki değer kavramı bu muhasebede ağır basabilir. Evliliklerde ya da sosyal arkadaşlıklarda var olan sorunların çözümü için iyi bir zaman dilimi olsa da bunu başarmanızı yolu farkında olmanızdan geçecektir. Size değer vermeyen insanlarla olan iletişiminizi, paylaşımlarınızı sürdürmek yerine bunları azami düzeye çekmeye mümkünse de bitirmeye çalışmalısınız. Özellikle aranızda maddi konuşmaların geçtiği kişilerle yapacağınız konuşmalar önemli olabilir. 23 Temmuz'da Güneş'in Aslan burcuna geçişi, buradaki gizli saklı konuları ve problemli yanları daha çok ortaya çıkarabilir. Zihnen yoğun ve yorucu olsa da hayatınız için iyi bir kalite arttırma ve iyileşme dönemi olduğunuzu bilmelisiniz. Kendi halinde kalmanın en iyi örneği olabilirsiniz. Şimdi bunu kendinizi daha iyi bir seviyeye çıkarmak için eğitimler alabilir, ruhsal olarak daha iyi hissetmek için yüklerinizi fark edip bunlardan kurtulabilirsiniz. İnsanların gerçekliğiyle tanışmak sizin en büyük kazanımınız olabilir. Bu sizi kendi gerçekliğinize taşıyacaktır.

Chiron'un Koç burcundaki geri hareketi bazı işleri başarmak konusunda çekinceler getirebilir. Size neyin yettiğini, sizin neye yettiğinizi düşünebilirsiniz. Alacağınız sonuçlar kenarda beklemenize değil aklınızın kenarında kalmış konuları işlemeye odaklı olmalıdır. Bir şeylere hakkınız ya da yeriniz olmadığını düşündüren durumları fark ederek bunları ortadan kaldırmanın yollarını aramalısınız.

Yönetici gezegeniniz Merkür'ün Venüs ile Aslan burcundaki kavuşumu ikili ilişkilerle ilgili önemli ve ses getiren gündemlere işaret edebilir. Konuşulmayanları konuşabilir, duygusal ve parasal kayıplarınızı önlemek adına kendinizi öne çıkarabilirsiniz. Dışarıda işleri iyi yürütmek için önce içeride bunu yapmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Bu konuda yetenekli olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu yeteneklerinizi doğru ve iyi amaçlar için kullandığınızda sonuçlar lehinize olacaktır. Bazı şeylerin sizi tatmin etmemesi karşısında kendi kabuğunuza çekilmeniz olası krizlerin önüne geçmenizi kolaylaştırabilir.

Merkür'ün burcunuza geçişi, edindiğiniz tecrübeleri konuşacağınız ve konuşturacağınız bir dönemin kapısını aralayabilir. Düşünen, düşündüklerini titizlikle hazırlayan ve aynı titizlikle uygulamaya geçen bir duruş sergileyebilirsiniz. Bunu her zamankinden daha yoğun bir şekilde yapacağınız için daha çok dikkat çekmeniz de olasıdır. Sorgulama ve eleştirme, gözlem yapma gibi becerileriniz işinizde başarılı olmanızı sağlarken ikili ilişkilerde de yanlış anlaşılmalara neden olabilir. İlişkileri ve duyguları bir misyon olarak görmeden iletişim kurmaya çalışmalısınız. Bu netliği ve sadeliği gören herkes sizin yanınızda olacaktır.

Motivasyon Sözü: “Her uyanış bir haykırışla, insan ruhunun özgürleşme çığlığıyla gelir dünyaya.”

Temmuz 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
23° 59' 34" R
Ay
Aslan
10° 44' 07" R
Merkür
Koç
28° 17' 48"
Venüs
Boğa
18° 15' 24"
Mars
Koç
10° 28' 53"
Jüpiter
Boğa
27° 15' 01"
Satürn
Balık
17° 41' 51"
Uranüs
Boğa
23° 09' 25"
Neptün
Balık
29° 17' 45"
Plüton
Kova
02° 04' 23"
Chiron
Koç
21° 25' 11"
Lilith
Başak
24° 53' 31"
True Node
Koç
14° 53' 26"
Son Güncelleme : 14/05/2024 10:20

Astroloji Gündemi

8 Mayıs 2024 Boğa Yeniayı - Burçlara Etkileri 6 Mayıs 2024, Pazartesi 8 Mayıs 2024 Boğa Yeniayı - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 8 Mayıs'ta Boğa burcunda gerçekleşecek yeniay ile beraber maddi konularda yeni gün... Devamını Oku >>