Koç Burcu

Koç Burcu

21 Mart - 20 Nisan

Koç Burcu Aylık Burç Yorumu

Aralık 2023

Koç Burcu

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Venüs'ün 4 Aralık'ta Akrep burcuna geçişi ile beraber içinizde taşıdığınız konuları ortaya çıkarmak isteyebilir, artık gizli saklı olan ya da tek yönlü kalan hiçbir şey istemediğinizi fark edebilirsiniz. Hayatınızdaki insanlar ve onlarla olan paylaşımlarınız konusunda yeni kritlerler belirleyebilirsiniz. Haklı olduğunuzun, doğru söylediğinizin anlaşılması hem sosyal alanlarda hem de aile ortamında yaşadığınız baskıyı azaltacaktır. Buradan anlaşmazlıkların son bulacağını anlayabilir ve sinirlerinizi yatıştırabilirsiniz. Savaşın, baskının hiçbir koşuda işinize yaramayacağını görüyorsunuz. Artık bazı konuları geride bırakabilmeyi deneyimliyorsunuz. Kendinize dönebilir, fiziksel ve ruhsal açıdan eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Sağlık sorunları, doktor kontrolleri, aile ve çocuk planlaması gibi konular gündeminizde yer bulabilir. Ekonomik açıdan beklentilerinizi karşılayacağınız bir dönemdesiniz. Önceki işlerinizin ödemesinin gelmesi kadar yeni işler de alabileceğinize dair gelişmeler yaşanabilir. İş fikrinizi ve buna yönelik çalışmalarınızı bir süreliğine arka planda tutmanızda fayda var. Başarısız olmanızı bekleyen, sizin üzerinizden prim elde etmeye çalışan kişilere bunu yaşatmamak için heyecanınızı, planlarınızı hatta korkularınızı dizginlemelisiniz. Ailenizdeki ya da çevrenizdeki kadın figürlerle ilgili haberler alabilir, bilmediğiniz konular gündeminizde yer bulabilir.

Neptün'ün 6 Aralık'ta Balık burcundaki geri hareketini sonlandırmasıyla, yaz döneminden bu yana kendi içinizde savaşını verdiğiniz her şeyin bir geri dönüşünü alabilirsiniz. Yanılgıya uğradığınız, anlaşılamadığınız, maddi ve manevi kandırılmalarla karşılaştığınız konularda artık nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiğini çok iyi biliyorsunuz. Bilginize uygun şekilde hareket etmek sizin kurtarıcınız olacaktır. Doğru olandan vazgeçmemelisiniz. İnsani hırslarınızın ağır basması durumda, eleştirdiğiniz ya da sizi zorlayan kişilerden bir farkınızın kalmayacağını düşünün ve bu konuyu kapatın. Kendinizden başlayarak birilerini suçlu ilan etmekle vedalaşmalısınız. Almanız gereken derslerin hayat boyu devam edeceğini bildiğinizde, karşılaştığınız hiçbir şeyin sizi eskisi gibi yormadığını görebilirsiniz. Yaratıcılığını koyduğunuz, hayallerinizi yaşatmayı planladığınız işler için daha hızlı ve belirgin neticeler almaya başlayabilirsiniz. Neyin peşinden koştuğunuzu bu vesileyle daha net görebilirsiniz. Bu konuda, daha önce çalışma yapmış ya da fikrine güvendiğiniz kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Dışa dönük olsa da, sosyal anksiyete yaşadığınız ya da kendinizi geride tutma gereği hissettiğiniz durumları da bu sayede aşmanız mümkün olacaktır. Sağlık, maddi kazanç, ilişkiler hatta iyilik yapma konusunda bile seçimlerinizi, sonrasında üzülmeyeceğiniz düzeyde yapmalısınız. Herkes gibi sizin de bir sınırınız var.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay ile birlikte hayatınıza yeni insanlar, yeni konular ve yerler dahil olabilir. Özellikle kadın dostlarınız ve kadıninsanı figürleriyle yapacağınız görüşmeler size kendiniz için yaptığınız planları uygulama fırsatı sunabilir. Kararsız kaldığınız, nasıl bir yol izlemek gerektiğini bilmediğiniz ve olumsuz tecrübeler edindiğiniz bir dönemin ardından hem bu haftaya hem de yeni yıla iyi bir etki bırakmak isteyebilirsiniz. Yaşamakla nefes almak arasındaki farkı daha net görebilirsiniz. Feda ettiğiniz ama karşılığını bulamadığınız alanların sizdeki yerini değiştirebilirsiniz. Hayat felsefenizi bu yönde değiştirdiğinizde yaptığınız işlerin, kurduğunuz arkadaşlıkların da etki yönü değişecektir. Tecrübelerinizi anlatacağınız yazılı veya görsel içerikler, sosyal medya ve yazı işleri, uluslararası platformlar, seyahat planları veya seyahat ederek yapacağınız işler gündeme gelebilir. Artık hazırsınız, sahneye çıkıyorsunuz.

13 Aralık'ta Merkür'ün Oğlak burcunda geri hareketine başlamasıylahayatınız, kariyeriniz, duruşunuz ve aldığınız geri dönüşlerle ilgilenebilirsiniz. İnsanlarla nasıl iletişim kurduğunuza, otorite figürleriyle yapacağınız konuşmalara özen göstermeniz gerekebilir. İş veren konumunda iseniz, hem ekibinize hem de ortaklık kurduğunuz kişilere karşı sizin de aynı hassasiyeti göstermeniz gerekebilir. Konuşulmayan konular gündeme gelebilir, ödemelerle ilgili süreçleri değerlendirebilir ve aksama olması halinde uygulamak üzere bir b planı hazırlayabilirsiniz. Bir değişim yapmadan, bir karar vermeden, bir anlaşmaya varmadan önce bunu nasıl bir zeminin üstüne koyduğunuza dikkat etmelisiniz. Gözünüzden bir şey kaçırmak, sonrasında başka fırsatlar kaçırmanıza neden olabilir. Mümkünse bekleyebilir, beklemek mümkün değilse üzerinde daha iyi çalışarak hatayı en aza indirebilirsiniz. Daha önce çalıştığınız işler ya da insanlarla ilgili bazı geri dönüşler gündeme gelebilir. Hakkınızı alabilir ya da bir ortaklık konusunu gündeme getirebilirsiniz. Geçmişte yaşadıklarınızdan dersler çıkararak ilerlemenizde fayda var.

22 Aralık'ta Güneş'in Oğlak burcuna geçişi ile kariyerinizde perde aralanıyor. Daha çok sorumluluk almak isteyeceğiniz, bunları neticelendirebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. İş hayatınızla ilgili pürüzleri daha net görebilir, bazı şeylerin neden yürümediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bu sayede ilerlemeniz kolaylaşacak ve alacağınız verim yükselecektir. Sistemli olmalı, ne yapacağınızı doğru planlamalısınız. Fiziksel olarak aşırı yorulmanın önüne geçebileceğiniz gibi psikolojik açıdan da üzerinizde fazla yük hissetmeyeceksiniz. Atamalar, işleri sonuçlandırma ve büyütme, kendi işini kurma, yönetici pozisyonunu güçlendirme, gelir artışı gibi konular gündeminizde yer bulacaktır. Ailenizin otorite figürleri öne çıkabilir, sizi destekleyebilirler. Başkalarının kurallarına uyum sağlama noktasında sorun yaşayacağınızı hissettiğinizde sakin ve makul olmaya çalışın. Güneş'in geri hareketteki Merkür ile burada kavuşumu ile bazı prensipleri yeniden hatırlamanız gerekebilir. Size başarı getiren, iyi kazanmanızı sağlayan konular ve bu yönde sizi destekleyen insanlarla olan iletişiminiz önem kazanabilir. Gecikmiş ödemeler, zamanında tamamlanmayan işler ve bunların etkileri üzerine düşünebilirsiniz. Yeni bir plan yapmak için eski planlarınıza hakim olmalısınız. Aceleden ve baskıdan kaçının, bunu yapmaya çalışan kişilere de fikirlerinizle yol gösterin.

Chiron'un burcunuzdaki geri hareketini 27 Aralıkta sonlandırmasıyla birlikte bir başlangıca doğru yürüyorsunuz. Bu sadece bir yılın değil, o yıl yapacaklarınızın da başlangıcı olabilir. Yaşadıklarınızdan neler çıkardığınızı, bugüne kadar kendinizde neyi ertelediğinizi ve bunların sizde bıraktığı hisleri düşünün. Kendinizi sevmek, bazı özelliklerinizi kabullenmekle ilgili sorunların kaynağını görebilirsiniz. Olduğu gibi devam ettirdiğiniz her şeyin bir kırılma noktası olduğunu bilerek yaşamalısınız. Bu noktalar size ilişkilerde,hayatınızda, fiziksel durumunuzda daha iyiye nasıl ulaşacağınızın yolunu gösterecektir. Dolayısıyla yaşadıklarınızı, onları fırsata çevirecek şekilde değerlendirmelisiniz. Şimdi bunları kullanmanın, dönüştürmenin zamanındasınız. Sizi baskısı ve etkisinde altında bırakan durumlara, insanlara müdahale edebilirsiniz. Adına "baştan başlamak" diyeceğiniz ilişkileriniz olabilir, bazıları hayatınızdan tamamen çıkabilir. Dış görünüş için verdiğiniz emeğin özgüven, hafiflik ve rahatlık olarak döndüğünü görebilirsiniz. Bu sizin için bir süreç değildi, bunu bir yaşam tarzına dönüştürüyorsunuz.

Yengeç burcunda 27 Aralık'ta gerçekleşecek dolunay, yılın başında aldığınız bazı kararların geldiği son noktayı gösterebilir. Ev ve aile hayatınızı mercek altına alabilirsiniz. Oturduğunuz evle vedalaşabilir, yeni bir düzene geçiş yapma fikirlerinizi netleştirebilirsiniz. Bu durumgereği ya da farklı bir sebeple de olsa, duygusal bağ kurduğunuz bir şeylerin neticesi olarak gerçekleşecektir. Dolayısıyla üzüldüğünüz, bu yüzden öfke duyduğunuz anlar yaşayabilirsiniz. Ancak kırıcı olmamaya, direnmemeye, ailenizle/eşinizle çatışmamaya çalışmalısınız. Ev sahibi olmak, evlenmek, farklı bir yaşam tarzı sürmek, eşin ya da aile üyelerinden birinin kararlarına göre hareket etmek gibi konularla karşılaşabilirsiniz. Önünüze çıkan fırsatları değerlendirin. Her şey netlik kazanıyor ancak bunları uygulamak için Merkür retrosunun tamamlanmasını beklemenizde fayda var.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçişi ile kendinize yeni deneyimler ve seçenekler bulabilirsiniz. İşinizi geliştirmek, bir hobi edinmek, zamanı değerlendirmek için eğitimlere başvurabilir ya da bunların düzenlendiği yerlere seyahat edebilirsiniz. Hareketli olduğu kadar verimli bir süreç olması için, seçtiğiniz konuyu derinlemesine ele almalı ve sıkılmayacağınız şekilde planlamalısınız. Bu yönünüz size farklı kapılar açabilir. Ticari konular, uluslararası alanlar, sosyal mecralar ve yazılı işler odağınızda olabilir. Özellikle internette geçirdiğiniz zamanı kazanca dönüştüreceğiniz çalışmalar yapabilirsiniz. E ticaret, danışmanlıklar, sesinizi ya da yazı becerinizi kullanacağınız alanlarda şansınız yüksek olabilir. Ancak bunların hukuki süreçlerini ve gerekliliklerini takip etmeyi da ihmal etmemelisiniz. Uzun süredir görüşmediğiniz kişilerle bir araya gelebilir, yer değişikliği yapabilirsiniz. Pasaport ve vize işlemlerinizi gözden geçirmenizde fayda var.

Motivasyon Sözü: “Yaşam size verilmiş boş bir film; her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın.”

Aralık 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
13° 17' 48" R
Ay
Balık
06° 38' 07"
Merkür
Koç
18° 19' 12"
Venüs
Boğa
04° 38' 41"
Mars
Koç
02° 00' 17"
Jüpiter
Boğa
24° 38' 56"
Satürn
Balık
16° 49' 54"
Uranüs
Boğa
22° 31' 00"
Neptün
Balık
28° 59' 45"
Plüton
Kova
02° 06' 15"
Chiron
Koç
20° 49' 29"
Lilith
Başak
23° 39' 57"
True Node
Koç
15° 21' 58"
Son Güncelleme : 03/05/2024 09:00

Astroloji Gündemi

2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri 1 Mayıs 2024, Çarşamba 2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda retro yapıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dönük ya... Devamını Oku >>