Başak Burcu

Başak Burcu

24 Ağustos - 22 Eylül

Başak Burcu Aylık Burç Yorumu

Ağustos 2023

Başak Burcu

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, 1 Ağustos'ta Kova burcunda gerçekleşecek dolunay ile birlikte uğraş verdiğiniz konuları serbestleştirebilirsiniz. Zira bunun artık değişmesi gerektiğine ikna oluyorsunuz. Alışkanlıklarınız,düzeniniz, beslenme ve uyku saatleriniz değişebilir. Hem fiziksel olarak hem de mental açıdan rahatlamaya, sakinleşmeye ve sadeleşmeye ihtiyacınız olan bir dönemdesiniz. Strese ve sizde stres oluşturan konulara yaklaşımınız büyük bir dönüşüme uğramalıdır. Bunun yolu da sizin çabanızdan geçecektir. Bu süreçte çevrenizden destek almak, farklı fikirleri değerlendirmek sizler için önemli olabilir. Dolaşım ve bağışıklık sisteminizin üzerine düşmeniz gerekebilir. Yeme bozukluğunun sadece psikolojik değil, fiziksel olarak da etkilerini hissedebilirsiniz. Bunu kırmak ve artık her manada sağlıklı olabilmeniz için gereken önlemleri alarak ilerlemelisiniz.

2 Ağustos’ta Merkür, burcunuzda ilerlerken aynı zamanda Satürn ile karşıtlık oluşturması, gerçekçi düşünmek ve duygularla hareket etmek noktasında sizi zorlayabilir. Böyle bir süreçte konudan dağılmak yerine neyi göz ardı ettiğinize ve bunların sizde bıraktığı etkiye odaklanmalısınız. Duygusal bir türbülansın içinde olduğunuzu düşünerek aslında benimsemediğiniz fikirleri dışa vurabilirsiniz. Anlaşılmak için kendinize ve karşınızdaki kişilere müsaade edin. Sakinliğin yolu çatışmadan geçmez.

13 Ağustos’ta Güneş'in retrolayan Venüs ile Aslan burcunda kavuşması kendi içinizde hallettiğinizi sandığınız, bir şekilde üstünü kapattığınız ya da fark edemediğiniz konuları önünüze serebilir. Eski gündemlerle yeniden ilgilenmek sizi yoruyorsa ve üzerinizde bir zaman kaybı oluşturuyorsa artık kesin çözümü bulmalısınız. İş ilişkileriniz, çevrenizle olan bağlantılarınız, eski ilişkilerinizden alacağınız haberler, kapanmayan hesaplar konusunda önemli revizeler yapmalısınız. Bunu hem yaşamınızın akışı hem de sağlığınız için kendinize borçlusunuz. Çevrenizden gizli tuttuğunuz, tutmaya çalıştığınız konuların fark edildiğini gördüğünüzde fikirlerinizi kimlerle paylaşıp paylaşmayacağınızı da net bir şekilde görebileceksiniz.

16 Ağustos'taki Aslan yeni ayı psikolojik tüm yorgunluklarınızın üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Daha kendinize ait bir dönemde ve uğraşlarda olmak isteyebilirsiniz. Bu da hayatınızda bunun dışında kalan her şeyi uzaklaştırabilir. Yanlış insanlara verilen doğru değerler, suistimal edilen iyi niyetlerden vazgeçiyorsunuz. Bu da toksikleşen her şeyden sizi kurtaracaktır. Gizli düşmanlıklar, gizli bilgiler, daha öncesinde konuşulmayan ya da sümen altı edilen her şeye artık cevap vermelisiniz. Herkes gibi sizin de bir tek hayatınız olduğunu, istekleriniz ve hislerinizin yoğunluğunu konuşmaktan çekinmemelisiniz. Bazı fikirleri işlemek ve kullanmak adına iyi bir dönem olabilir. Az insanla iletişim kurmak fikirlerinizi kendinize saklamanızı kolaylaştırabilir. Zira ilham kaynağı ve motivasyonu konusunda yaşadığınız sorunları aşıp bir adım atabileceksiniz. Bunu sonuna kadar kullanmalısınız. Hayır işleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri gibi konularda öncülük edebilirsiniz.

Güneş’in 23 Ağustos’ta burcunuzda seyredecek olmasıyla sizin döneminiz resmi olarak başlıyor demektir. Çıkmazların açıldığı, sorunların çözüm yolunun bulunduğu, hayatınızın akışını daha iyi seçeneklerle sürdürdüğünüz bir dönem yaşayabilirsiniz. Çalışma ve üretme motivasyonunuz kadar hayatı yaşamak isteğiniz de artabilir. Gücünüzden, yapabileceklerinizden şüphe duymamanız gerektiğini hatırlatan gelişmeler yaşayabilir ya da bunları ortaya çıkarabilirsiniz. Üzerinizdeki durağanlığı, kendi halindeliği şimdi kendinizi ortaya koyarak kırabilirsiniz. Hem bireysel olarak hem de ilişkiler noktasında eksiklerinizi görebilir, hayatınızın ihtiyacı olan düzeni daha iyi şekilde yeniden kurabilir, sağlığınıza, tarzınıza daha çok önem verebilirsiniz. Fiziksel olarak da enerjiniz hayli yüksek olacaktır. Yoğun bir tempoda bunu kullanırken kendinizi gereğinden fazla yormamaya dikkat etmelisiniz. Bu dönemin sizin için en önemli mesajı, daha önce düştüğünüz hatalara ya da yanılgılara düşmemek için doğru sınırlarla, doğru bir motivasyonla ilerlemeniz gerektiğidir. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün 23 Ağustos’ta burcunuzda geri hareket edecek olması sağlamlığından ve netliğinden şüphe duyduğunuz konuları önünüze getirebilir. Dolayısıyla bu süreç içerisinde ciddi bir eleme yapmanız gerekebilir. Olmayan kıyafetler, kullanılmayan eşyalar, çevrilmeyen numaralar ve daha pek çok şey dahil olmak üzere düzenlemeye gidebilirsiniz. Hafiflemek önceliğiniz olmalıyken bunu yapmanıza engel olan her şeyle yüzleşebilirsiniz. Kendinizi doğru ifade edebilmek adına öncelikle sakin olduğunuzdan ve yerinde kelimeler seçtiğinizden emin olmalısınız. Bunun bir zorluk ya da engel değil, daha dikkatli ve iyi olmanız için bir seçenek olduğunu bilerek hareket etmelisiniz.

27 Ağustos’ta Mars’ın burcunuzdan ayrılıp Terazi burcuna geçişi ile beraber parasal konularda hareketli bir dönem başlayabilir. Aynı anda çok kazanıp çok da harcayacağınız bir dönem olabilir. Dolayısıyla ne yapmanız ve yapmamanız gerektiğiyle ilgili tüm kararlarınızı mantıklı ve gerekli bir çerçevede almaya çalışmalısınız. Eşinizin, yakın dostlarınızın ya da hayatınızdaki bazı kadın figürlerin desteği bu konuda size yol gösterebilir. Daha diplomatik ve yerinde tepkiler vermeyi deneyimleyebilir, bunu yapmadığınız için elde edemediğiniz tüm kaynaklar ve iyi gelişmeler için çalışabilirsiniz. Kendinize bakmak, fiziksel ihtiyaçlarınıza yönelik harcamalar yapmak isteyebilirsiniz.

29 Ağustos’ta Uranüs'ün Boğa burcundaki geri hareketi eskide bıraktığınızı düşündüğünüz bazı konuları yeniden önünüze getirebilir. Bu bir ceza ya da zaman kaybı şeklinde değerlendirmek yerine sizin için ikinci bir şans olarak düşünebilirsiniz. Bakış açınızı değiştirmelisiniz. Bununla ilgili verdiğiniz mücadelede kazandığınız ve kaybettiğiniz tecrübelerinizden yola çıkmanızda fayda var. Çünkü tüm tecrübeleriniz hem kazanç elde hem de hayatınızı kaliteli hale getirmekle ilgili soru işaretlerini yok edebilir. Önemli olan ne yaşadığınızı fark etmeniz olacaktır. Hukuksal konular, maddi yatırım ve işlerde bazı sürprizlerle karşılaşabilir ya da daha önceki gündemlerinizin devamı niteliğinde sonuçlar alabilirsiniz. Emek verdiğiniz bir şeyler olduysa şimdi bunun geri dönüşlerini almaya başlayacaksanız. Eğer olmadıysa, artık oldurmak için başka çarenizin kalmadığını kabul etme yoluna gireceksiniz.

31 Ağustos'taki Balık dolunayı, insan ilişkileriyle ilgili tecrübelerinizi size sorgulatabilir. Kaçındığınız ya da konduramadığınız her şeyin gün yüzüne çıkışı ile artık nerede durmanız, nasıl bir sınır belirlemeniz gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Çevrenizdeki bazı insanların sizi hayal kırıklığına uğratacak geri dönüşlerini alabilir, beklemediğiniz kişilerden gelen tepkilerle davranışlarınızda iyileştirmeye gidebilirsiniz. Bu şifalanma süreciyle beraber hem duygusal hem sosyal hem de ticari ilişkilerinizin akışı değişebilir. İşinize, hayallerinize odaklanarak, hayatınızı buna göre yaşamak adına önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Hayattaki iyi şeylerin, sizi en iyi şeylerden alıkoymasına izin vermeyin.”

Ağustos 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
24° 08' 25" R
Ay
Aslan
12° 36' 37" R
Merkür
Koç
28° 28' 39"
Venüs
Boğa
18° 26' 41"
Mars
Koç
10° 35' 53"
Jüpiter
Boğa
27° 17' 11"
Satürn
Balık
17° 42' 30"
Uranüs
Boğa
23° 09' 57"
Neptün
Balık
29° 17' 59"
Plüton
Kova
02° 04' 20"
Chiron
Koç
21° 25' 39"
Lilith
Başak
24° 54' 32"
True Node
Koç
14° 53' 11"
Son Güncelleme : 14/05/2024 14:00

Astroloji Gündemi

8 Mayıs 2024 Boğa Yeniayı - Burçlara Etkileri 6 Mayıs 2024, Pazartesi 8 Mayıs 2024 Boğa Yeniayı - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 8 Mayıs'ta Boğa burcunda gerçekleşecek yeniay ile beraber maddi konularda yeni gün... Devamını Oku >>