Koç Burcu

Koç Burcu

21 Mart - 20 Nisan

Koç Burcu Aylık Burç Yorumu

Ocak 2024

Koç Burcu

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 2023 yılını gerileyerek kapatan Merkür'ün yeni yılın ilk haftasında Yay burcuna ileri hareketine başlaması, size de iyi bir başlangıç yapmak için fırsat tanıyabilir. Kaldığınız yerden devam ederken nerede kaldığınız önemlidir. Sizi bir adım sonrasına götürmeyecek herkesten ve her şeyden uzaklaşmanız için bu süreci iyi değerlendirmelisiniz. Resmi işlerinizi, eğitim vealanındaki süreçlerinizi, seyahat ya da taşınmayla ilgili planlarınızı gündeme getirebilirsiniz. Umudunuzu yitirmeyin. Kaçırdığınız her fırsatın sizin için daha iyi bir fırsat getireceğinin farkında olun. İletişim trafiğinizin bir anda artması, yoğunlaşması beraberinde eleştiri ve çeşitli paylaşımlar getirebilir. Sakinliğinizi korumanız ne yaptığınızı, ne söylediğinizi bir zemine oturtmanızı kolaylaştıracaktır. Özelliklehayatınızla ilgili konularda aceleci olmaktan kaçınmanızda fayda var. Her şeyin bir zamanı vardır, o zamana kadar siz sorumluluklarınızı hangi koşullarda gerçekleştireceğinizi düşünüp planlamalısınız. Büyük resmi görmelisiniz. Çünkü büyük hedeflerin buna ihtiyacı vardır.

Yönetici gezegeniniz Mars'ın 4 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber temponuz biraz daha artabilir. Başarmanın, hayata bir amaç katmanın önemli olduğunu düşünebilirsiniz. Çalışma hayatına katılmanız, var olan işlerinizi nihayete erdirmeniz, çalışma ortaklarınızla ilgili kararlar almanız noktasında bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu aşamada çok iyi bir planlama ve farkındalık örneği sergilemelisiniz. Sektör ya da çalışma stilinizle ilgili değişikliğe gidebilirsiniz. Duygusal düşünmenin getirdiği zararlardan yola çıkarak daha gerçekçi, sonuç odaklı ve ciddi bir tutum oluşturmanızda fayda var. Para kazanmaktan önce kalıcılığın ve yaptığı işte en iyi olmanın öneminin vurgulanacağını görebilirsiniz. Eğer bunu vurgulayan siz değilseniz, karşınıza çıkacak kişilerin tecrübelerini ve önerilerini dikkate almanızda fayda var. Kadro, terfi, sonuçlanma, gelir artışı gibi konularla ilgilenebileceğiniz gibi psikolojik olarak da ilgilenmeniz gereken süreçler olabilir. Hırsınıza yenik düşmek yerine daha akıllıca hareket etmeniz, kazancınızı ve yerinizi sağlamlaştıracaktır. İş güvenliği konusunda destekler alabilirsiniz. Bilenlerin değil, bildiklerini doğru kullanabilenlerin kazanacağını unutmayın.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay size yeni sayfalar açabilir. Zaten yazacaklarınızın olması, hala aynı sayfada ve defterde ısrarcı olmanızı gerektirmez. Önünüze çıkan fırsatları değerlendirmeli, o fırsatları bulmak için çabalamalısınız. Yeniden düşünüp daha iyi hazırlanacağınız, daha verimli çalışacağınız, tuttuğunuzu koparacağınız ve hayatınıza istediğiniz şekli vereceğiniz bir zamandasınız. Çalıştığınız, emek verdiğiniz fikir her ne ise onu daha somut bir şekle getirebilirsiniz. Bir son dokunuştan ziyade bir başlangıcın eşiğinde de olabilirsiniz. Kazanmaya, sağlam bir zemine basmaya hazırsınız. Güç zehirlenmeleri, hırsı, yanlış anlaşılmaları, net olmayan konuları geride bırakmalısınız. Bunlar doğrudan sizde olmasa da, çevrenizde ya daortamınızda karşılaştığınız olumsuzluklar da olabilir. Her iki durumda da bunun kimseye bir getirisinin olmadığını bilerek hareket etmelisiniz. Kendinizi göstermek, artık devranın döndüğünü görmek istiyorsanız şartlarınızı zorlamanız, esnemeniz, tarzınızda ve duruşunuzda bir değişikliğe gitmeniz gerekebilir. İmzalı işler, ana ve ek gelirle ilgili konular, yeterli cesareti ya da imkanı hissedemediğiniz durumlar gündeminizde yer bulabilir. Bunlarla ilgili bazı gelişmelere tanık olabilirsiniz. Size sürpriz gibi gelse de, evrenin hareketi alkışladığını yaşananların da bunun birer ispatı olduğunu zaman içerisinde anlayacaksınız.

14 Ocak'ta Merkür'ün yeniden Oğlak burcuna geçişi ile işlerin yoluna girdiğini görebilirsiniz. Hakkınızı almanız, sorumluluklarınızı tamamlamanız adına yeni fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Güçlü ve yerinde ifadelerle vermek istediğiniz mesajı daha iyi verebilirsiniz. Bazı pürüzlere son vermek, sağduyu ve profesyonellikle hareket etmek sizi diğerlerinden farklı kılabilir. Parasal haklarınız, kazanç kaynağı olacak konuşmalar ve ortamlar gündeminize gelebilir. Bazen yeniden başlamak, daha önce neden devam ettiremediğinizi anlamanız içindir. Aldığınız dersleri, size destek verenleri, insanlarla aranıza koymanız gereken doğru mesafeyi unutmayın.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcuna geçişi ile beraber motivasyon alanınız değişiyor. Kendinizi sosyal ortamlarda, dijital mecralarda var edeceğiniz, bir temel ve süreç oluşturabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Eskiye dair özlemlerinizi, deneyimlerinizi hatırlayabilirsiniz. Bir dönem yanınızda olup şimdi aranıza mesafeler giren kişileri düşünmek, buradaki kayıplara üzülmek yerine önünüze bakabilme becerinize odaklanmalısınız. Doğru sınırı koruyamadığınız için problem yaşadığınız zamanların aksine bu süreçte, nasıl izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bakış açınızı, önceliklerinizi ve isteklerinizi değiştirmek için önce buradaki aksaklıkları ve ihtiyaçları fark etmelisiniz. Kurduğunuz ilişkiler, yaptığınız işler ve bunların getirileri size bu farkları anlatacaktır. Dinlemeye, gelişmeye açık olmalısınız. Bulunduğunuz mecraların dışında da yer alabilir, sesinizi duyurabileceğiniz çalışmalar yapabilirsiniz. Yeni ortaklıklar kurmak, hemhem de sosyal açıdan destekler görmek mümkün olabilir. Sosyal mecralardaki işler ilginizi çekebilir, burayla ilgili var olan çalışmalarınızı güçlendirebilirsiniz. Dışa dönük yönünüzü bilgiyle, deneyimle geliştireceksiniz.

Plüton'un 21 Ocak itibariyle Kova burcuna geçişi, sizi gelişim ve değişim açısından destekliyor. Bu etkileri hemen hissetmeyebilirsiniz. Ancak ne yapmanız veya yapmamanız gerektiğiyle ilgili noktaları daha rahat anlayabilirsiniz. Bir şeylerin değişip yenilendiğini görmek adına önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Kendinize yeni hedefler koyabilir, her zamankinden farklı olan seçenekleri düşünüp kendinizi zorlayabilirsiniz. Yeni bir ilham kaynağı bulabilirsiniz. Bunu uzaklarda aramayın. "Yapamam" dediğiniz, güvenemediğiniz, daha önce hiç düşünmediğiniz ama hayatınızda bir yerlerde var olmaya devam bazı detaylar size bu ilhamı verebilir. "İmkansız" kelimesinin imkan'dan doğduğunu unutmayın.

Venüs'ün 23 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber finansal konular önceliğiniz olabilir. Ne yaptığınız, ne kazandığınız ve bunlarla nereye varacağınızı düşünebilirsiniz. Uzun vadeli planlarınızı bu döneme getirebilir, uygulayabilir ya da hazırlık yapabilirsiniz. Sadece bugünü değil yarını da düşünerek hareket etmenizde fayda var. Kendinize bir garanti oluşturmalısınız. Bu yüzden gelir gider hesabınızı dengede tutmanız önemli olacaktır. Gündeminizin bu konularla dolması, ilişkilerinize ve çevrenize olan bakış açınızı etkileyebilir. Zaman ayırmak, duyguları ifade etmek, ilişkileri ileriye taşımak ikinci plana düşebilir. Ancak karşı tarafından bundan rahatsızlık duyması da gündeme gelebilir. Soğuk, ciddi ve mesafeli bir duruşla bunu çözemeyeceğinizi bilmelisiniz. Düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Sevginizi, isteklerinizi, çabanızı farklı şekillerde gösterebilirsiniz ama bunların anlaşılmasını da sağlamalısınız. İş ortamında tanışacağınız kişilerle kuracağınız ilişkiler uzun vadeli birliktelik ve ortaklıklar getirebilir. Şans tanıyın.

25 Ocak'ta Aslan burcundaki Dolunay ile birlikte kendinizi nasıl ifade ettiğiniz ve bunların ne sonuçlar getirdiğini görebilirsiniz. Kendinizi ispatlamak isteyebilirsiniz. Bunu yaparken hangi yolu izlediğiniz, o yolda karşılaştıklarınızla nasıl ilişkiler kurduğunuz önemlidir. Karar alma mekanizmanızı harekete geçebilir. Geçtiğimiz yılın bu zamanlarını düşünün. Başlayan ve sonlanan konuların nasıl seyrettiğini görmek, size bu yıl için fikir verebilir. Duygusal ve sosyal açıdan mutlu olup mutlu edebildiğiniz alanları daha iyi ayrıştırabilirsiniz. Özgüveninizi zedeleyen ya da sizin zarar verdiğiniz durumları fark etmeniz bir dönüm noktası niteliği taşıyabilir. Kendinizi mutlu hissetmek adına büyük harcamalar yapacağınız etkinliklere, işlere katılabilirsiniz. Anlık heyecanlarınızın uzun vadeli sorunlar çıkarmasına mahal vermemelisiniz.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcundaki ileri hareketi, ekonomik koşullardaki temkinli halinizi ödüllendirebilir. Olayları anlama ve kabul etme şeklinize göre karşılaştığınız imkanlar da değişecektir. Bu değişimi daha hızlı bir şekilde hissetmeye başlayabilirsiniz. Aklınızda olmayan işlerin yine aklınıza gelmeyecek getirileri olabilir. Bu sadece parasal değil yaşamsal olarak da önem taşıyabilir. Standartlarınız ve tarzınızı yenilemek, geliştirmek adına daha iyi fırsatlar bulabilirsiniz. Harcamalarınız, ödemeleriniz, gelir gider dengeniz ve borçlanma gibi konularda olumsuz durumlara yol açmamak için dikkatli olmalısınız. Buna daha önce uyduğunuz durumlarda işlerin yolunda gitmesi, bir alışkanlık ve düzen oturtmanız için referans olabilir.

Motivasyon Sözü: “Hayatımın parlak boş bir sayfa olduğunu gördüm ve istediğim her şeyi yapabileceğimi anladım.”

Ocak 2024

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
13° 34' 56" R
Ay
Balık
10° 52' 06"
Merkür
Koç
18° 29' 42"
Venüs
Boğa
05° 00' 27"
Mars
Koç
02° 13' 52"
Jüpiter
Boğa
24° 43' 04"
Satürn
Balık
16° 51' 23"
Uranüs
Boğa
22° 32' 01"
Neptün
Balık
29° 00' 16"
Plüton
Kova
02° 06' 14"
Chiron
Koç
20° 50' 28"
Lilith
Başak
23° 41' 55"
True Node
Koç
15° 22' 23"
Son Güncelleme : 03/05/2024 16:04

Astroloji Gündemi

2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri 1 Mayıs 2024, Çarşamba 2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda retro yapıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dönük ya... Devamını Oku >>