Koç Burcu

Koç Burcu

21 Mart - 20 Nisan

Koç Burcu Aylık Burç Yorumu

Şubat 2024

Koç Burcu

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 5 Şubat'ta Merkür'ün Kova burcuna geçişi ile beraber hitap şekliniz, anlattıklarınız ve hedef kitleniz konusunda hızlı bir yenilik yapmanız gerekebilir. İlgilendiğiniz alanlar, işiniz, uğraşlarınız ve sorumluluklarınız noktasında bir şeylerin gelişime açık olduğunu, bunun gerekliliğini fark edebilirsiniz. Kendinize değer vermenin, özgürlüğün sadece serbest hareket edebilmekle değil istediklerinizi bilip bunlara uygun bir yaşam tarzıyla mümkün olduğunu görebilirsiniz. Sosyal medya ve internet kullanımınız artabilir, bu alandaki işlere dikkatinizi verebilirsiniz. Bu konuda bir ittirici güce ihtiyacınız olabilir. Bu gücü çevrenizden, takip ettiğiniz kişilerden ilham alarak geliştirebilirsiniz. Dolayısıyla neyi veya kimi rol model seçtiğiniz önemlidir. Seçimlerinizi bunu düşünerek yapmalısınız. Daha önce düşünmediğiniz, ilgilenmediğiniz, duymadığınız konular gündeminize gelebilir. Farklı insanlara ve fikirlere, geri bildirimlere açık olmak sizin faydanıza olacaktır. Online eğitimler, görüşmeler, interneti ve dijital uygulamaları daha işe yarar şekilde kullanma konusunda adımlar atabilirsiniz. Haklarınızı bilmek size ilerleyeceğiniz yön ve hız konusunda fikir verebilir. Yeni insanlarla tanışabilir, bazı arkadaşlıklarınızın artık miadının dolduğunu düşünebilirsiniz.

10 Şubat'ta Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile bir dönüm noktasında olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak dönüm noktası, dönebileceğiniz hatalar ya da zararlardadır. Bunu fark etmelisiniz. Kendinizle ilgili eksikleri tamamlamak, çevrenizi ve zamanın gerekliliklerini algılamak adına iyi bir süreç olabilir. Yeniay haftasında bu yönde alacağınız kararlar, ilerleyen günlerde etkilerini gösterebilir. Aklınıza gelen fikirleri not alın. Dostlarınızı ve hedeflerinizi iyi seçmeniz, size ne katabildiğiniz ve sizin ne katabileceğinizi bilmenizde önemli olacaktır. İçsel olarak bir sıkışıklık hissettiğiniz ya da nasıl ilerleyeceğinizi bilemediğiniz durumlarda, bunlar size yardım edebilir. Beklenmedik durumlara ve tekliflere açık olmalısınız. Direnç yerine bakış açısı geliştirmelisiniz.

13 Şubat'ta yönetici gezegeniniz Mars'ın Kova burcuna geçişi ile gücü hissetmek değil kullanmak için yeni sebepler bulabilirsiniz. Sosyal beklentilerden ziyade kendi planlarınıza ve önceliklerinize zaman ayırmak, bunların çalışmalarıyla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Odak noktanızı değiştirmeniz, duruşunuzu ve paylaşımlarınızı geliştirmeniz konusunda destekler bulmanız da mümkün olabilir. Ancak bazı tutumlarınız, sözleriniz ve ortaya attığınız düşünceler bir güç gösterisi olarak da algılanabilir. Bunun getireceği yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için kontrolü bırakmamalısınız. Daha bilinçli, ölçülü ve profesyonel olmak isteyebilirsiniz. Bunun artık bir gereklilik olduğunu, hem kariyeriniz hem de sosyal hayatınız için bir çizgi belirlemeniz gerektiğini fark edeceksiniz. Bu durum, bazı arkadaşlarınızla aranızın bozulmasına, bazı ortaklıkların bitmesine neden olabilir. Hırsın ve başarma arzusunun baskın gelmediğine, önyargılı davranılmadığına, karşılıklı olarak anlayışla ilerlendiğine emin olmalısınız. Bunu başardığınızda yanınızda olması gereken ve olmaması gerekenler kendiliğinden belli olacaktır. Size doğal seleksiyon gibi gelen her şeyin aslında büyümenizi destekleyecek, sorumluluk dürtünüzü güçlendirecek, yüzleşip sosyal anksiyetenizi yok edecek gelişmeler olduğunu görebilirsiniz. Başkalarına verdiğiniz önerilerin, danışmanlıkların, hizmetlerin karşılığını görmek için bunları kendiniz için de uygulamaya koymalısınız. Aynı şekilde, size öneride bulunan insanların donanımlarını, davranış biçimlerini de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

16 Şubat'ta Venüs'ün Kova burcuna geçişi ile beraber yeni motivasyon kaynakları bulabilirsiniz. Fark yaratacak etkinlikler, ilişkiler, başarılar gündeminize gelebilir. Bu süreç, bu farkı oluşturmanın ilk adımlarını atmanıza da yardımcı olacaktır. Geniş bir çevreye dahil olabilir, kadın girişimcilerden ya da önderlerden alacağınız bilgileri kullanmaya başlayabilirsiniz. Güçlü ve kalıcı bir düzene geçiş yapmak isteyebilirsiniz. Bunu daha önce yapmanıza engel olan fikirler, istekler ve ilişkilerden sıyrılma cesareti göstermelisiniz. Özellikle ekonomik açıdan kayıplar yaşamanıza, bu durumu yönetememenize neden olan hareketleri tekrarlamamalısınız. Kaybetmek kadar kazanmakla da ilgili sürprizler sizi bulabilir; dolayısıyla doğru yerde bulunmaya çalışmalısınız.  Sonradan pişman edecek, zaman kaybı oluşturacak ya da işlerinizin aksamasına neden olacak teknolojik ya da iletişim tabanlı aksaklıklar karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden cihazlarınızı yedeklemeniz, yaptığınız işin ya da aldığınız eğitimin gereklerine göre ön hazırlık yapmanız gerekebilir.

19 Şubat'ta Güneş'in Balık burcuna geçişi ile köprüden önceki son çıkışa değil son mola yerine ulaşıyorsunuz. Kendinize bir alan oluşturmak, var olan durumları değerlendirmek, bir eleme ve kontrol mekanizması kurmak adına iyi bir dönemdesiniz. Yaşadıklarınızı, hayatınızdaki insanları düşünebilirsiniz. Sorgulamadan inanan, koşulsuz seven yönünüzü törpüleyebilirsiniz. Bu, sizi sanılanın aksine hissiz, duyarsız birine dönüştürmeyecektir. His ve duyarlılığınızı en iyi şekilde kullanmak, bunlarla gerçek bir yol ve iyilik oluşturabilirsiniz. Bu farkındalığı yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz. Önceliğiniz ruhsal konular, arka plandaki işler ve insanlar arasından kendiniz için iyi olanı bulmak olacaktır. Bazı insanlara karşı büyük yanılgılarınızın ya da önyargılarınızın olduğunu fark edebilirsiniz. Hayal gücü, el becerisi gerektiren işler ilginizi çekebilir, bu yönde eğitim alabilir ya da bu konuda tecrübeli kişilerle görüşebilirsiniz. Bu eylemi kendiniz yapmayabilir, başkalarının yapmaları için öncülük de edebilirsiniz.

23 Şubat'ta Merkür'ün Balık burcuna geçişi ile bilgi edinme ve paylaşma noktasında daha şanslı ve verimli bir süreç yaşayabilirsiniz. Kitap okumaya, kaynak araştırmasına, ilgilendiğiniz konularda ya da yaptığınız işleri derinleştirmeye daha çok zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Teklifler alabilirsiniz. Hem duygusal hem de mesleki görüşmeler yapabilirsiniz. Bekleyiş içinde olmak sizi heyecanlandırabilir. Ancak aciliyeti, sağlık ya da parasal konularda önemi olmadıkça bir hamle yapmanız doğru olmayabilir. Yanılgılara, kandırılmalara açık olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Dikkatinizi toplamak ve doğru analiz etmek, insanların niyetini anlayabilmek noktasında zorlanabilirsiniz. Bu yüzden aceleci olmamalısınız. Hedeflerinizin, hislerinizin, verilerinizin gizliliği sizi hem iç dünyanızda hem de sosyal yaşantınızda risklerden koruyabilir.

24 Şubat'ta Başak burcunun 5 derecesinde gerçekleşecek Dolunay hem içten hem dıştan iyiliğin asıl ihtiyacınızın olduğunu fark edebilirsiniz. Gündelik yaşamınızı kolaylaştırdığını, iyileştirdiğini düşündüğünüz konuların aslında böyle olmadığını fark edebilirsiniz. Kendinizi bu olumsuz ve yetersiz durumlardan kurtarmak için önemli bir zamandasınız. Yaşadıklarınızı unutmamalı, detaylarla büyük resmi oluşturmalısınız. Sağlık, güzellik, fonksiyonel yaşam, kendi değerini fark etmek gibi konular önceliğiniz haline gelebilir. Bağırsak, karaciğer, cilt sorunları ya da rutinleri konusunda kontrollerinizi aksatmayın. Yeni bir beslenme ve takviye düzeni öncesinde şu anda nasıl hissettiğinizi iyi bilmelisiniz. Duygularınızdan başlayarak bunların hayatınıza olan etkilerini tümüyle değiştirebilirsiniz. Sabrın sonu, yeni bir dönemin başlangıcını getirebilir. İfade gücünüzü, kapasitenizi daha iyi ortaya koyacağınız işler yapmak isteyebilir ya da bu amaçla ilgilendiğiniz işlerle ilgili önemli neticeler elde edebilirsiniz.

Güneş ve Satürn'ün 29 Şubat'ta Balık burcundaki kavuşumu kenara çektiğiniz, beklemeye aldığınız alanlarla ilgili konuları açığa çıkarabilir. Yalnız hissedebilir, bu duruma sebep olan durumları sorgulayabilirsiniz. Tepkinizi dile getirmediğiniz, düşüncelerinizi paylaşmadığınız konular sizin haksız düşmenize neden olabilir ya da başka birini haksız duruma düşürebilir. Bu konuda kırmanız gereken durumlar olabilir. Ancak bu durumaların sizi ya da karşınızdaki kişileri haksız yere kırmasına da müsaade etmemelisiniz. Herkesin bir sınırı olduğunu önce kendiniz kabullendiğinizde bunu çevrenize de anlatmak kolaylaşacaktır. Kendi sınırlarınızın, yapabileceklerinizin, yapmanız gerekenlerin ve yapmamanız gerekenlerin farkında olmalısınız. Gerçekçi hedefler, amaçlar ve elle tutulur sonuçlar elde etmeniz adına önemli bir dönem olabilir. Size bunu sağlamayan durumları ayırt edebilirsiniz. Özellikle insan ilişkileri ve sağlıklı yaşam konusunda kendinizi revize etmeniz gerekebilir. Bu iki durumun getirdiği sorun ya da konulara karşı kayıtsız kalma dürtünüzü törpülemelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Her insan sonsuz bir güçle doğar, buna karşı hiçbir dünyevi kuvvetin en ufak bir önemi yoktur.”

Şubat 2024

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
13° 12' 33" R
Ay
Balık
05° 20' 28"
Merkür
Koç
18° 16' 03"
Venüs
Boğa
04° 32' 01"
Mars
Koç
01° 56' 06"
Jüpiter
Boğa
24° 37' 40"
Satürn
Balık
16° 49' 26"
Uranüs
Boğa
22° 30' 42"
Neptün
Balık
28° 59' 36"
Plüton
Kova
02° 06' 15"
Chiron
Koç
20° 49' 11"
Lilith
Başak
23° 39' 21"
True Node
Koç
15° 21' 50"
Son Güncelleme : 03/05/2024 06:50

Astroloji Gündemi

2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri 1 Mayıs 2024, Çarşamba 2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda retro yapıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dönük ya... Devamını Oku >>