Kova Burcu

Kova Burcu

21 Ocak - 18 Şubat

Kova Burcu Aylık Burç Yorumu

Aralık 2023

Kova Burcu

Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişive özel hayat konusunda yeni bir sayfa açmanıza yardımcı olabilir. Hislerinizin, becerilerinizin, sorumluluklarınızın ve ihtiyaçlarınızın farkına varıyorsunuz. Böylece izlemeniz gereken yol da ortaya çıkmış olacaktır. Bir şeylerin sizden gizlendiğini düşünebilir, gerçekten gizlenen konuların ortaya çıkmasına şahitlik edebilirsiniz. Her iki durumda da olayları anlamaya çalışmalısınız. Peşin hükümlerle, sadece kendi görüşlerinizle ilerlemek doğru sonucu elde etmenizi zorlaştırabilir. Artık hayatınızı kolaylaştırmalı, kolaylaştıracak insanlara ve konulara zaman harcamalısınız. Bu deneyimlerle beraberhayatınızda bazı yenilikler yapabilir, yeni sektörler ya da kendi deneyimlerinizi kullanacağınızalanlarını araştırabilirsiniz.

Bir başlangıç yapmadan önce çok iyi hazırlanmanız gereken bir süreçtesiniz. Kayıplar yaşadığınızı ya da zaman kaybettiğinizi düşünmeyin. Bu konuda çevrenizden,ortamınızdan veya ailenizden bazı destekler alabilirsiniz. Özellikle duygusal ilişkilerden, kadın /anne figürlerinden gelecek bu destekler özgüveninizi arttıracaktır. İnsanların sizin hakkınızda doğru düşüncelere sahip olması için gereksiz gizem ve mesafeden kaçınmalısınız.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine başlaması parasal konularda yaşadığınız karışıklık, belirsizlik gibi konuları sonlandırabilir. Bu konuda hızlı bir akışa ihtiyaç duyuyorsanız önünüze set çeken durumlara daha fazla kayıtsız kalmamalısınız. Sorumluluklarınızı, bunun sınırlarını ve doğru kaynaklarla, doğru insanlarla ilerlemeniz gerektiğini unutmayın. Hayatınıza uzaktan, farklı bir gözle bakmak bu ilerleyişi kolaylaştırabilir. Ekonomik beklentileriniz,hayatınız ve buna bağlı olan yaşam düzeninizle ilgili pürüzleri düzeltebilirsiniz. Kendinize yüklenmeyin, bir hatanız ya da eksiğiniz olduğunda daha yapıcı olmaya çalışın. Bu öğretileri kalıcı hale getirmeyi başarırsanız işlerin daha kolay ilerlediğini görebilirsiniz. Aklınızdan bu işaretlerinin çıkması, hayatın manevi ve duygusal konularına daha rahat eğilmenizi ve bunları daha iyi anlayıp yaşamanızı sağlayacaktır.

13 Aralık'taki Yay yeniayı ile çevrenizi, beklentilerinizi ve ilişkilerinizi yeniliyorsunuz. Yeni misyonlar edinmek, farklı konularda çalışmak, bulunduğunuz konumu değiştirmek isteyebilirsiniz. Bir eğitim ya da proje amacıyla kısa süreli yer değişiklikleri, yurtdışı trafiği gündeme gelebilir. Kendinizi ait hissettiğiniz yeri bulma konusunda soru işaretlerinize yanıt bulabilirsiniz. Bu da size başta istediğiniz misyon ve çevre için destek sunacaktır. Arkadaşlarınızdan öğrenecekleriniz, onlarla beraber hareket edeceğiniz konular, birbirinizi destekleyeceğiniz ya da birbirinizden etkileneceğiniz gelişmeler söz konusu olabilir. Kimin ve neyin etkisinde kaldığınıza, insanların sizi nasıl bir arkadaş olarak gördüğüne önem verebilirsiniz. Bu size, bazı mesafeleri kapatmak ya da ilişkileri sonlandırmak için cesaret verebilir. Ekonomik açıdan yatırım planları yapabilir, işinizi daha büyük bir organizasyona dönüştürebilir, yurt içinde ve yurt dışında sesinizi daha çok duyuracağınız platformlarda yer alabilirsiniz. Dil bilmenin avantajlarını yakalayabilir, bu konudaki eksiklerinizi kapatacak çalışmalar yapabilirsiniz. Enerjinizin, motivasyonunuzun dikkatleri çekeceği bir dönemdesiniz. Duygusal etkileşimlere açık olabilirsiniz.

Merkür'ün 13 Aralık itibariyle Oğlak burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber geçmişten bugüne gelen süreçleri düşünebilirsiniz. Bu ertelenmiş ya da zaman bulunamamış bir süreç olabilir. Şimdi zaman ayırmaya, sorunları çözmeye odaklanın ve bir daha aynı döngünün tekrarlanmaması için kesin çizgiler çizin. Hayattan beklentilerinizin,planlarınızın vardığı noktayı görmelisiniz. Şartları zorlayan, ütopik sayılabilecek ve anlaşılması zor gündemleriniz varsa bunlara ket vurulabilir, aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Standartların dışına çıkmak istediğiniz için yanlış seçimlerin sonuçlarıyla yüzleşmeniz gerekebilir. Bu da bazı planları revize etmeye, durdurmaya, daha iyi bir versiyonunu hazırlamaya zemin oluşturabilir. Bazı konuların ya da insanların sizin düşündüğünüz gibi olmadığını görebilirsiniz. İnsanlara verdiğiniz değeri, bu yüzden yaptığınız harcamaları, verdiğiniz tavizleri gözden geçirmelisiniz. Bir şeyleri ağırdan alarak ilerlemenizde fayda var. Özel hayatınız, maddi gündemleriniz, işiniz, sağlığınız kısaca hayatınızla ilgili önemli noktaları paylaştığınız kişilere dikkat etmelisiniz. Kendi sırlarınızı saklamayı, rahatsızlıklarınızı ise uygun bir dille ifade etmeyi rutinleştirin.

22 Aralık itibariyle Güneş'in Oğlak burcunda hareket edecek olmasıyla hayatınızda neyin kalıp kalmayacağını netleştirebilirsiniz. Bir başlangıç kararından ziyade artık son vermek istediğiniz konular ağır basabilir. Arka planda kalmayıp hayatınıza etki eden, sizi baskılayan ya da emeklerinizi çürüten konuların ve insanların farkına varabilirsiniz. Şüphelenseniz de kesin olmadığı için bir hamle yapamadığınız her şeyle karşılaşabilirsiniz. Başta can sıkıcı, düzen bozucu gibi görünse de bu aşamada fark etmiş olmak sizin kurtarıcınız olacaktır. Biraz geri çekilebilir, tek başınıza çalışabilir, fikirlerinizi kendi araştırmalarınızla derinleştirebilirsiniz. Özellikle parasal yatırımlar ve işler konusunda güveneceğiniz kişileri iyi seçmelisiniz. Bu yüzden önce siz ne istediğinizden, neye ihtiyaç duyduğunuzdan emin olmalısınız. Bunu sağladığınızda, net olduğunuzda insanların görüş adı altındaki baskı ve dayatmalarını püskürtebilirsiniz. Bu dönemi tamamen yalnız kalmakla geçirmek yerine, kendinize has alanlarınıza kimleri dahil edebileceğinizi düşünmekle de geçirebilirsiniz. İnsanlardan ve dış dünyadan kopmamalı, sadece bu yöndeki seçimlerinizde daha akılcı olmaya çalışmalısınız. Rahatsızlık duyduğunuz her şeyi değiştirebilir, gündelik yaşantınız için yeni bir düzen belirleyebilirsiniz. Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşumu bu konuda sizi destekleyebilir. muhasebe yapmak, motivasyonunuzu değerlendirmek, istenmeyen sonuçlar doğuran durumları tespit etmek gerekebilir. Bundan kaçmamalı, karşılaştığınız sorunlara duyarsız olmamalısınız. Bir karar vermek, maddi ya da manevi bir yatırım yapmak, yardım faaliyetine dahil olmak gibi konularda işlerin arka planını iyi araştırın.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri harekete geçmesiyle herkese anlattıklarınızın kendi hayatınızda da nasıl işe yaramaya başladığını görebilirsiniz. Retro döneminde bununla ilgili çalışmalara kafa yorduysanız şimdi ekmeğini yiyebilirsiniz. Yormadıysanız, kaldığınız yerden ama daha güçlü bir şekilde devam etme şansınız da olacaktır. Yeter ki, artık istemeyi bilin ve bundan çekinmeyin. Anlaşılmama endişesi sizi yalnızlaştırabilir. Bu yüzden susmayı, hislerinizi paylaşmayı, emeğinizi saklamayı bir yol olarak görmemelisiniz. Bunları yaptığınız için kaçırdığınızfırsatları maddi olarak da olumsuz etkilenmenize neden olabilir. Yeni işler ve arayışlar gündeminize gelebilir, teklifleri ve size verilen fikirleri değerlendirmeye alın. Emin olduğunuz, kendinizi geliştirdiğiniz konularda öne çıkmalısınız. Sosyal mecralar, arkadaş veyagrupları bu anlamda size destek olabilir. Alacağınız geri dönüşler kendinize neler katacağınıza dair fikirler verebilir. Bunu öngörebilmek için başkasına yaptığınız geri dönüşlerin nasıl işe yaradığına bakabilir, bu kişilerle görüşebilirsiniz. Ehliyet ya da araç almak, trafik ve ulaşımla ilgili konularda aksaklıkları aşmak için iyi bir zaman olabilir. Merkür'ün geri hareketini devam ettirdiği bu günleri sadece araştırma yapmak ve iyi düşünmek için kullanmanız sonrası için daha iyi seçimler yapmanıza olanak tanıyacaktır.

27 Aralık'ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay ilehayatınız, gündelik hayatınızla ilgili düzenlemeler gündeme gelebilir. Yaptığınız işlerin neticelerini görebilir, karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Burada nasıl bir tutum sergilediğiniz, işinize ne kadar sahip çıktığınız, hayatınız için ne yönde emek verdiğiniz önemli olacaktır. Duygusal açıdan bağımlılık yaratan, inada bindiren ya da takıntıya dönüşen durumlardan sıyrılmalısınız. Bunların size nasıl etki ettiğini daha görebilirsiniz. Memnun olmadığınız işler, alanlar konusunda ısrarcı olmamalısınız. Bu size yeni alternatiflerin ve düzenlerin vaktinin geldiğinin bir işareti olabilir. Sağlığınızı, alışkanlıklarınızı düşünün. Geçmişteki bir rahatsızlığınızın gündeme gelmesi, yeniden ilgilenmek durumunda olmak sizi yorabilir. Bunu aşmanın yollarından biri de, sizi bu noktaya neyin getirdiğini bilmek ve onu ortadan kaldırmaktır. Doktorlarınızın, hayatınızı paylaştığınızın kişilerin önerilerine kulak vermenizde fayda var. Yılın başında uyguladığınız ve sonuç aldığınız yöntemlere yeniden dönüş yapabilir, devam ediyorsanız da geliştirmeye çalışabilirsiniz.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçişi size yeni hayaller kurdurtabilir. Alanınızı genişletme fikriniz her zaman olsa da bu kez uygulama alanlarınız da genişleyecektir. Faydalı ve keyifli ilişkiler kurmaya odaklanabilirsiniz. Birden fazla ortama dahil olabilir, birçok insanla tanışabilir ve yapmak istedikleriniz için imkanlar bulabilirsiniz. Bu durum dikkat ve konsantrasyon dağınıklığı oluşturabilir, her şeye aynı anda sahip olma dürtüsü uyandırabilir. Çevrenizin ilgisini bu olumsuz etkiyle üzerinize çekmemek için abartıya kaçmamakta fayda var. Tarzınıza, seçimlerinize özen gösterin. Duygusal etkileşimlere açık olduğunuz bir dönemdesiniz.

Motivasyon Sözü: “Mutsuz olun. Veya kendinizi motive edin. Her ne yapmanız gerekiyorsa, hep sizin seçiminizdir.”

Aralık 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
09° 50' 45" R
Ay
Oğlak
17° 11' 19"
Merkür
Koç
16° 40' 56"
Venüs
Boğa
00° 15' 52"
Mars
Balık
29° 15' 54"
Jüpiter
Boğa
23° 49' 05"
Satürn
Balık
16° 31' 22"
Uranüs
Boğa
22° 18' 47"
Neptün
Balık
28° 53' 23"
Plüton
Kova
02° 06' 07"
Chiron
Koç
20° 37' 30"
Lilith
Başak
23° 16' 17"
True Node
Koç
15° 22' 23"
Son Güncelleme : 29/04/2024 19:40

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>