Başak Burcu

Başak Burcu

24 Ağustos - 22 Eylül

Başak Burcu Aylık Burç Yorumu

Kasım 2023

Başak Burcu

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, Satürn'ün 4 Kasım'da Balık burcunda ileri hareketine başlaması insan ilişkilerine verdiğiniz önemin, harcadığınız zamanın sorgulamasını bitirecektir. Küsmenin, kırılıp kabuğuna çekilmenin değil insanların yerini değiştirebilmenin inceliklerini öğrendiniz. Bu da sizi sorun yaşadığınız noktalarda sakinleştirecek, ilişkilerle ilgili beklentilerinizi makul orana düşürecektir. Yalnızlaştığınızı, çevrenizden soyutlandığınızı düşünerek üzülmemelisiniz. Zamanın ve bu zaman içindeki değişimin bir ürünü olarak herkes aynı oranda değişir. Değişiminizi kabul edemeyen, değişimini kabul edemediğiniz, artık toksikleştiğini düşündüğünüz ilişkilerden sıyrılmalısınız. Ayrıca herkesten uzak kalmak, kendinize yakınlaşmak için iyi bir yol olabilir. Bu yola girmeyi istemiyorsanız da deneyimlerinize göre hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Beraber çalıştığınız, ortak paylaşımlarda bulunduğunuz kişilerle uyumlu olmaya gayret etmelisiniz. Sorumluluktan kaçan bir insan olmasanız da, bazen istediğiniz gibi gitmeyen durumlar sizi sıkabilir. Bu sıkıntılara katlanmak, çözüm yolu aramak noktasında çaba göstermenizde fayda var. Evlilik, ortaklık, boşanma gibi ikili ilişkilerdeki belirleyici konuların hız kazanması, süreçlerin netleşmesi gibi gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hukuki konularda geri dönüşler alabilir, bazı olayların göründüğünden daha farklı olduğunu görebilirsiniz. Bu da size, kaynaklarınızı doğru seçmek noktasında bir hatırlatma olabilir.

8 Kasım'da Venüs'ün burcunuzdan ayrılıp Terazi burcunda hareket etmesiyle artık kendinizi ve işinizi öne çıkarabilirsiniz. Yeterli donanıma geldiğinizi, kendinizi geliştirdiğinizi, iyi hissettiğinizi ve uygun bir zemin hazırladığınızı görebilirsiniz. Özellikle maddi kazanımlarla ilgili eksiklerinizi kapatmak, kendinizi hak ettiğiniz ve hayal ettiğiniz noktalara taşımak için önemli ve iyi etkili bir zamandasınız. İş görüşmeleri, yeni işbirlikleri, yapılan çalışmaların kullanılması ve piyasaya sunulması gibi alanlarda istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Sabrınızın, iyi niyetinizin ve fedakarlıklarınızın karşılık ve değer bulacağı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sizi şüpheye düşüren, beklentide bırakan, içinizde burukluk oluşturan her şeyin geri dönüşü olacaktır. İlgi beklentinizi ve gelen ilgiyi dozunda yaşadığınızda bunu sürekli hale getirmeniz kolaylaşacaktır. Kendinizi ve sizi seven insanları, size kazandıran işleri zora sokmamalısınız. Özgüveninizi, değerlerinizi, bugünlere gelme ve yarınlara gitme nedenlerinizi hafızanızda canlı tutun.

Yönetici gezegeniniz Merkür'ün 10 Kasım'da Yay burcuna geçişi ile ev ve aile konuları gündeminizde üst sıralara çıkabilir. Ailenizin sorunları ve ihtiyaçlarıyla ilgilenebilir, sizi yoran ve meşgul eden durumları sonuçlandırabilirsiniz. Doğruları savunan yapınız ön plana çıkabilir. İyi niyetinizden şüphe olmasa da, abartılı tutumlar sergilemediğinizden ve açıklanması zor cümleler kurmadığınızdan emin olmalısınız. Kendi yaşamlarınız, buradaki istekleriniz ve çalışmalarınızla ilgilenebilirsiniz. Fiziksel düzenlemelerin yanı sıra evinizde geçirdiğiniz zamanı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Kalıplarınızın dışına çıkıyorsunuz. Hiçbir şeyin oturduğunuz yerden devam etmeyeceğini fark edebilirsiniz. Bu da özellikle çalışma hayatınız ve şeklinizle ilgili konulara da etki edecektir. İş gereği taşınma, farklı alanlarda bulunma ya da bulunduğunuz konumdan uzaktaki yerlere gidiş geliş gibi gelişmeler söz konusu olabilir.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek yeni ay ile kendi kendinize ket vurduğunuzu, olmadık durumları olmuş gibi kendi içinizde yaşadığınızı görebilirsiniz. Bazı takıntılı düşüncelerinizi fark ederek bunlardan sıyrılabilirsiniz. Hayatınızın geldiği bu noktada, tabiri caizse kendi kendinizi doldurmanın ya da bir acıya saplanmanın getirisinin olmadığını anlamalısınız. Önyargılarınızı temizleyeceğiniz ortamlar ve insanlar gündeminiz olabilir. Duyduklarınız karşısında vereceğiniz tepkiler burada belirleyici niteliktedir. Açık ve şeffaf olmaya, empati yapmaya ve gelişime istekli olmaya çalışın. Boğa burcundaki Ay tutulması sizi kısıtlayan noktaları gösterirken bu ay ile o noktalardan çıkıp kendinize yeni bir çizgi çekebileceksiniz. Bunun için gayretli olmalı, gereken psikolojik donanımı edinmeli, becerilerinize ve işinize sahip çıkmalısınız. Yakınlarınız,yaptığınız insanlar ya da sosyal mecralarda karşılaştığınız kişilerden öğrenecekleriniz olabilir. Bunların her biri, gelişiminize destek verecektir. Özelliklearayışları ve bunlarla ilgili neticeler gündeminizde yer bulabilir. Bunların haricinde, araştırma yaparak, yazarak, inceleyerek, arka planını oluşturarak yapacağınız işler ilginizi çekebilir, bu yönde teklifler alabilirsiniz. Güvendiğiniz insanlar ve ortamlar önceliğiniz olacaktır ama kime güvenmeniz gerektiğini bir kez daha düşünmenizde fayda var.

18 Kasım'da Güneş ve Mars'ın Akrep burcundaki kavuşumu çalışmaları nasıl yürütmeniz, ilişkilere nasıl yaklaşmanız gerektiği yönünde hatırlatmalar yapabilir. Bilgi kadar bunu kullanmanın, buna göre hareket etmenin önemli olduğunu unutmamalısınız. Bunu hatırınızda tuttuğunuzda, herhangi bir olumsuzluğun ya da manipülasyonun üstesinden gelebilir, öğrendiklerinizi daha iyi anlayabilir, hakkınızın yenildiği durumlardan daha rahat sıyrılabilirsiniz. Dürtüsel hareket etmek, hırs yapmak bu noktada bir seçeneğiniz olmamalıdır. Toplu taşıma ve uzun yollarla ilgili gündemleriniz olduğunda, bildiğiniz yolları ve bunları daha önce deneyimlemiş kişilerin önerilerini dikkate almanız kaza ya da aksamalarla karşılaşmanızı önleyebilir.

22 Kasım'da Güneş Yay burcuna geçiyor ve yaşam alanlarınızdan başlayacak büyük değişimlerin kapısını aralıyor. Eviniz, çevreniz ve ailenizle ilgili yeni kararlar gündeminizde olabilir. Bir süredir ertelediğiniz ya da istediğiniz değişiklikler için düğmeye basabilirsiniz. Kendinizi mutlu ve rahat hissettiğiniz yerlerin başına evinizi getirebilirsiniz. Aile içi ilişkilerinizi düzenlemek, pürüzleri ve sonradan öğrenilen konuları ortaya çözmek konusunda sorumluluklar almanız gerekebilir. İyi niyetiniz ve adil davranışlarınız, kimsenin hasar görmesine neden olmayacaktır. Bulunduğunuz yerden farklı bir yerde ev almak, taşınmak, yolculuk gerektiren çalışmalar ve gündemler söz konusu olabilir. Bu sadece sizin değil ailenizden herhangi birinin de yaşayacağı bir durum olabilir. Böyle bir gelişme, size de yeni sorumluluklar verebilir ve evinizle daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Geçireceğiniz bu süreyi daha verimli hale getirmek için kendinize evinizden yürüteceğiniz uğraşlar bulabilirsiniz.

24 Kasım'da Mars'ın Yay burcuna geçişi, yenilenme hızı ve heyecanı her yanınızı sarmışken bunu kullanacağınız farklı alanlar getirebilir. Küçük, basit ancak mutlu ve gerekli konular dikkatinizi çekebilir. Sadece fiziksel olarak değil mental olarak da kendinize yeni bir yaşam stili oluşturabilirsiniz. Belli bir yere ait olma konusu siz de her zaman baskın gelse de, konumuzu değiştireceğiniz ya da bunun için yeni nedenler bulacağınız gelişmeler de söz konusu olabilir. Hızlı düşünüp hızlı hareket edebilirsiniz. İstenmeyen konuşmalara, problemlere, ev kazalarına ya da parasal konulardaki kandırılmalara karşı duygularınızı dozunda yaşamaya dikkat etmelisiniz.

27 Kasım'daki İkizler dolunayı kariyerinizle ilgili bazı kararları ve döngüleri netleştirebilir. Üretkenliğinizi ve becerilerinizi kullanacağınız yenialanları doğabilir, çevrenizden teklifler ve görüşler alabilirsiniz. Belirsizliğin içinde kaldığınızı düşünerek hızlı kararlar alabilirsiniz. Sonrasından pişman olacağınız konular, tutamayacağınız sözlerin gündeme gelmemesi için ne yapmak istediğinizin ve size neyin sunulduğunun farkında olmalısınız. Sınırlarınızı ve imkanlarınızı koruduğunuzda, hem ekonomik hem de sosyal açıdan kayıplar yaşamanızın önüne geçeceksiniz. İş yaptığınız kişiler, bu alandaki söylemler, fikirler, yeni çalışmalar konusunda nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Bunu bugüne kadar es geçtiyseniz, gereken özeni göstermediyseniz şimdi hazır olun: her şeyin karşılığı hızlı bir şekilde hayatınızda yer buluyor. Evden yapacağınız işler, hayal gücü ve el becerisi gerektiren konularda ön plana çıkabilir, hedef kitlenizi ve kazanımlarınızı arttırabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Dış dünyanız, iç dünyanızın bir yansımasıdır. İçeride neler olup bittiğini, kendini dışarıda gösterir.”

Kasım 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
09° 20' 47" R
Ay
Oğlak
10° 18' 37"
Merkür
Koç
16° 31' 18"
Venüs
Koç
29° 37' 52"
Mars
Balık
28° 52' 07"
Jüpiter
Boğa
23° 41' 54"
Satürn
Balık
16° 28' 37"
Uranüs
Boğa
22° 17' 02"
Neptün
Balık
28° 52' 27"
Plüton
Kova
02° 06' 04"
Chiron
Koç
20° 35' 46"
Lilith
Başak
23° 12' 52"
True Node
Koç
15° 23' 33"
Son Güncelleme : 29/04/2024 07:20

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>