Kova Burcu

Kova Burcu

21 Ocak - 18 Şubat

Kova Burcu Aylık Burç Yorumu

Ocak 2024

Kova Burcu

Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 2 Ocak'ta Merkür'ün Yay burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber sosyal hayatınızla ilgili pürüzleri düzeltiyor, durağanlığı ortadan kaldırıyorsunuz. Retro dönemi size yanlış arkadaşlıkları, işbirliklerini gösterdi. Artık gördüklerinize sırt çevirmeden ilerlemelisiniz. Doğru bir üslup ve kelime seçimiyle ilerleyeceğiniz, kendinizi geliştirip başkalarına da katkı sağlayabileceğiniz ortamlarda bulunmalısınız. Seçimlerinizi bu kriterlere göre yapmanızda fayda var. Kasım ayı itibariyle üzerinde çalıştığınız işler, projeler, kendinize koyduğunuz hedeflerle ilgili çalışmalarınızı hızlandırabilirsiniz. Dijital mecralar ve yurtdışı-yabancı kaynaklı işler açısından şansınızı arttırabilirsiniz. Büyümek, gelişmek ve bunu etik değerlerle yapmak sizi her zaman farklı kılacaktır.

4 Ocak'ta Mars'ın Oğlak burcuna geçişi ile beraber hislerinizi anlamak, davranışlarınızı kontrol etmek ve çevrenizi gözlemlemek adına iyi bir döneme giriyorsunuz. Öğrenecekleriniz, şahit olacaklarınız karşısında tepkilerinizi nasıl vereceğinizi iyi seçmelisiniz. Sinir sisteminizi ve ruh sağlığınızı etkileyebilecek durumlardan kaçınmanızda fayda var. Çevresel faktörlerin hayatınızda etkili oluşuna karşı olup burada bir agresyon oluşturmak yerine buna neden olan durumları bulmayı, neden bu kadar etkilendiğinizi anlamayı seçmeniz daha akıllıca olabilir. Kişisel gelişimi destekleyecek eğitim ve çalışmaları mantıklı bulmuyorsanız, sizin için gerçekliği olan ve somut olarak uygulayabileceğiniz seçenekler üzerinden hareket edebilirsiniz. Bir profesyonelin desteğini almak, ilgili kurumlarla çalışmak, güvendiğiniz otorite figürleriyle görüşmek bu anlamda etkili olabilir. İş ve hayattan beklentilerinizle ilgili konuların zaman zaman dışına çıkabilirsiniz. Doğada zaman geçirmek bu anlamda daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Fiziksel olarak kendinize bakmak isteyebilirsiniz. Farkında olmadığınız rahatsızlıklarınız gündeme gelebilir, bunları ihmal etmeyin. Düzenli bir çabanın değiştiremeyeceği, iyileştiremeyeceği hiçbir şey yoktur.

11 Ocak'ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeni Ay ile kendinize dair yeni bir şeyler öğrenebilirsiniz. Öğrenme hayat boyu devam eder ve farklı şekillerde oluşur. İnsanlardan, yaptığınız işlerden, katıldığınız ortamlardan öğrenecek çok şeyiniz olduğunu görebilirsiniz. Bunların bir kısmı canınızı sıkıp kalbinizi kırabilir. Ancak daha iyi düşünmek ve daha iyi kararlar vermek adına bunun gerekli olabileceğini unutmamalısınız. Gizli saklı konuların ortaya çıkması, kötü niyetli kişilerin ifşası, para alışverişi yapılan ilişkiler ruhsal açıdan sizi zorlayabilir. Güveneceğiniz birilerini bulmakta zorlandığınızı düşünebilirsiniz. Bunu sebep göstererek kendinizi dış dünyaya tamamen kapatmak yerine bir süre dinlenmeyi, uzman desteği almayı, gözlem yapmayı tercih edebilirsiniz. Gereksiz, fayda sağlamayan, yoran, bir netliği ve kalıcılığı olmayan her şeyden sıyrılabilirsiniz. Bu konuda kendinizi zorladığınız ilişkiler veya işler varsa siz de artık sakladıklarınızı, içinize attıklarınızı gündeme getirebilirsiniz. Geri dönüşünüz ancak bu şekilde muhteşem olabilir.

14 Ocak'ta Merkür'ün de Oğlak burcuna geçişi bu tarih aralığında her şeyin netleşip gerçekliğe kavuşmasına zemin hazırlayabilir. Özgürleşmeli, kendi otoritenizi fark edip bunu geliştirmelisiniz. Fikrine güvendiğiniz kişilerle görüşebilir, benzer durumları yaşamış insanlara ulaşabilirsiniz. Bir faydanın insana neler katabileceğini çok iyi bildiğiniz için bunu başkalarının da yaşamasına olanak tanıyacak işler yapabilirsiniz. Sosyal sorumluluk projelerine katılabilir, bunlara öncülük edebilir ve fikirlerinizle, liderliğinizle maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olanlara ulaşabilirsiniz.

20 Ocak'ta Güneş'in burcunuza geçmesiyle yeni yılın heyecanını bu dönem itibariyle daha yoğun hissedebilirsiniz. Şanslı etkiler altındasınız. Bunu çabanızla, duruşunuzla, bakış açınızla süsleyebilir ve çevrenizi etkileyebilirsiniz. Özgüveniniz her zaman yüksek olsa da bu kez bunun altını daha iyi dolduracağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Gizlenmek sadece sizi değil yapabileceklerinizi de saklar. Saklandığınız yerden çıkmalısınız. İş hayatı, sosyal ilişkiler, duygusal meseleler, bedensel değişimler açısından karşılaşabileceğiniz çok fazla seçenek, yöntem olabilir. Bunları ve size bunları getirebilecek insanları kaçırmayın. Aklınızdan geçirin, kağıda dökün ve hayatta yaşamaya başlayın. Kural bu kadar basitken bunu zorlaştıran alışkanlıklardan uzak durmanız sizin faydanıza olacaktır.

21 Ocak bir dönüm noktasının başlangıcı olabilir, çünkü Plüton sizin burcunuzda hareket etmeye başlıyor. Kendinize dair pek çok yeni deneyimin ardından neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu ayırt edebilirsiniz. Kurduğunuz düzenin dışına çıkmanız gerekebilir. Başka bir mahalleye değil, şehre ya da ülkeye taşınmak gibi düşünebilirsiniz. Dışarı çıkıyor, çizdiğiniz çemberin sınırlarını genişletiyorsunuz. Mizacınız, yapabilecekleriniz ya da yapmak istedikleriniz, hayattan beklentileriniz değişebilir. Sadece farklı olanı değil kendiniz için idol olanı da bulmanız gerektiğini unutmayın. Bu süreç size bunu sıklıkta hatırlatacaktır. Her şeyin bir miadının olduğunu, bu dolduğunda gideceğini bildiğiniz zaman alışkanlıkları değiştirmeniz daha kolay olabilir. Bu yüzleşmeyle şimdiden barışın, bir liste çıkarın ve kafanızdaki soru işaretlerini yazarak ne yapmanız gerektiğini düşünmeye başlayın. Ruhsal ve bedensel sağlığınızı ilgilendiren konular gündeminizde yer bulabilir. Düzenli kontrol ve bakımın, erken teşhisin önemli olduğunu unutmayın.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi ile beraber iç dünyanızda işleri yoluna koymaya başlıyorsunuz. İyileşmek, sadece bir rahatsızlıktan kurtulmakla değil yakaladığınız rahatlığı geliştirmekle de ilgilidir. Dolayısıyla kazanımlarınızı düşünerek bunlarla ilgili neler yapabileceğinizi de düşünmeniz gerekebilir. Kadın otoritelerden ya da hayatınızda etkin rol oynayan kişilerden öğrenecekleriniz sizi şaşırtabilir. Dağ sandıklarınızın bulut olduğunu fark edebilirsiniz. Bu değersizlik ve güvensizlik hissinden kurtulmak için bu şaşkınlığı uzun sürdürmemeli, hayatınıza devam etmelisiniz. Sağlığınızla ilgilenebilir, doğada daha çok vakit geçirebilir, tecrübelerinizi paylaşacağınız mecralarda yer edinebilir, gönüllü işlerde çalışabilirsiniz. Duygularınızı ve ilişkilerinizi, yaptığınız işleri, kazanımlarınızı, kurallarınızı saklamak isteyebilirsiniz. Bir süre kendi halinizde, gözlerden uzak yaşamak kendinizi ve yaşadıklarınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

25 Ocak'taki Aslan Dolunayı tahammülünüzü ve sabrınızı zorlayabilir. Orta yolu bulmak istedikçe taraf olduğunuz ya da taraf olunduğunu gördüğünüz durumlar karşısında aceleci karar vermemelisiniz. Beklenmedik sonlar, pişman olunacak sözler konusunda dikkatli olmalısınız. Bu aşamada ne istediğinizi bilmek önemlidir. Başlangıç ve bitişlere dair kararlarınızı bu sakinlikte vermelisiniz. Davranışlarınızın ve beklentilerinizin doğurduğu sonuçlar bu kararlarda etkili olacaktır. Ticari konularda da aynı etkiler söz konusu olabilir. Hırsla değil mantıkla ilerlemelisiniz. Duygusal davranışlar ve hamleler uzun vadeli olmayabilir. Kendinizi, hayatınızı ve ilişkilerinizi güncellemek gereken durumlar doğabilir. Buna hazır olun.

27 Ocak'ta yönetici gezegeniniz Uranüs Boğa burcunda ileri hareketine geçerek ev ortamındaki işleri ve ilişkileri yoluna koyuyor. Radikal değişimler yapmış, şaşırtıcı konularla ilgilenmiş olabilirsiniz. Bunları nasıl yönettiğinize bağlı olarak şimdi neticeleriyle karşılaşabilirsiniz. Beklemediğiniz şekilde ilerleyen olaylar, yeni gündemler karşısında daha tedbirli ve uyanık olabilirsiniz. Eski alışkanlıklar, eşyalar, sorunlar ve kazançlar üzerinden ilerlemiş olmanız size avantaj sağlayacaktır. Taşınma gerçekleştiyse burada daha iyi bir düzen kurabilir, henüz o adımı atmadıysanız artık başka şansınızın kalmadığını görebilirsiniz. Aynı durum evlilik ve aile birliği konularında da geçerli olabilir. İlişkilerinizi gözden geçirirken nelerden kaçındığınızı, nelerle uğraşmak zorunda kaldığınızı düşünmelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Kararlı olmak, başarıya giden yolu yarılamak demekti.”

Ocak 2024

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
09° 50' 45" R
Ay
Oğlak
17° 11' 19"
Merkür
Koç
16° 40' 56"
Venüs
Boğa
00° 15' 52"
Mars
Balık
29° 15' 54"
Jüpiter
Boğa
23° 49' 05"
Satürn
Balık
16° 31' 22"
Uranüs
Boğa
22° 18' 47"
Neptün
Balık
28° 53' 23"
Plüton
Kova
02° 06' 07"
Chiron
Koç
20° 37' 30"
Lilith
Başak
23° 16' 17"
True Node
Koç
15° 22' 23"
Son Güncelleme : 29/04/2024 19:40

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>