Başak Burcu

Başak Burcu

24 Ağustos - 22 Eylül

Başak Burcu Aylık Burç Yorumu

Aralık 2023

Başak Burcu

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişi ile beraber sıkıştığınızı düşünürken aslında nasıl rahatlayacağınızı da görebilirsiniz. Yorucu birtemposunun, sorumluluğun ardından kendinize iyi gelecek seçimler yapmak isteyebilirsiniz. Hayatınıza yenilikler katmak, yeni eğitim ya daplanlarıyla ilgilenmek, ortamlara dahil olmak gibi konular gündeminize gelebilir. Kendinize has yöntemler geliştirebilirsiniz. Fikirlerinizin derin ve mantıkla işlenmiş olmasının avantajlarını kullanmalısınız. Bu sayede sizi yoran, mutsuz hissettiren, takıntı ya da kötü düşünce oluşturan konuları alt etmiş olacaksınız. Ne ile meşgul olursanız onun kazanımlarını elde edeceğinizi unutmayın. Yeni ticari ve parasal konular, anlaşmalar,görüşmeleri,seyahatleri gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Maddi anlamda yeni bir güvence oluşturacağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Çevrenizdeki ve ailenizdeki bazı kadınlarla anlaşmak, orta yolu bulmak noktasında zorluk yaşadığınızı gördüğünüzde sinir ve öfkenin değil, anlayışın ve saygının ön planda olmasına özen gösterin.

6 Aralık itibariyle Balık burcunda ileri hareketine başlayacak olan Neptün, ilişkilerdeki kriterlerinizi ve hatalarınızı ortaya çıkardıktan sonra size daha mutlu olacağınız yeni alanlar getirebilir. Daha önce yaşadıklarınızı değerlendirme şansı bulduğunuz, geri planda tuttuklarınızla yüzleştiğiniz için rutinlerinizin dışına çıkmış gibi hissetmiş olabilirsiniz. Ancak rutinlerin ve düzenin iyi yönde değişebilmesi için bunu yaptığınızı kabulleniyorsunuz. Her şeyi tek başınıza ve fazlaca düşünüyor olmanın, olumsuz getirilerini konuşmak yerine ilişkilerde vehayatında sorumlulukları paylaşmayı deneyimlemelisiniz. Seçimlerinizi ve beklentilerinizi değiştirmekle hayatınıza etki eden insanlar ve konularla ilgili gelişmeleri de değiştirebileceğinizi unutmayın. Siz nasıl olursanız hayatınıza bunu destekleyecek insanlar gelecektir. Destek ve köstek arasındaki farkı görüp daha fazla huzursuz olmamak için hayattan ve yaşadıklarınızdan keyif almayı öğrenmelisiniz. Evlilik kararı, işle ilgili konular, anlaşmazlık yaşadığınız kişilerle ilgili sorunları çözme açısından şanslı bir dönem olabilir. Daha farkındalıklı ve geniş açılı olmanın avantajlarını görebilirsiniz. İşleriniz açılıyor, yoğun ve keyifli bir tempoya girebilirsiniz. Kime güveneceğinizi bildiğinizde bu sürecin daha verimli geçeceğini unutmayın.

13 Aralık'taki Yay yeniayı odağınızı evinize, evdeki düzene ve aile ilişkilerine çevirebilir. Taşınma, alım satım, aile büyüklerinin desteklediği yatırımlar gündeme gelirken evinizin fiziksel ihtiyaçlarıyla da ilgilenebilirsiniz. Tadilat ve dekorasyon işleri zamanınızı alabilir. Kendinizi özgür, rahat ve mutlu hissedeceğiniz bir düzen kurmalısınız. Bu isteği taşıdığınızı görebilirsiniz ancak kendinizle ve hayatın getirileriyle direnmemelisiniz. Aile içindeki konularla ilgilenebilir, sorunları çözebilirsiniz. Yüksek dozda yaşanan duygular gerilmenize ve olayları olduğundan daha fazla büyütmenize neden olabilir, aile içinde bazı gerginlikleri doğurabilir. Yapıcı ve iyimser olmaya gayret gösterin, herkesin iyi niyetinizi fark etmesini sağlayın. Bu üzerinizdeki yükü alacaktır. İmza gerektiren işler, anlaşmalar, evlilik kararı, evden çalışma gibi konularda beklediğiniz gelişmeleri yakalayabilirsiniz.

13 Aralık'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Oğlak burcundaki geri hareketi, size iyi hissettiren her şeyi sorgulatabilir. Burada amaç, bozmak ya da yıkmak değil daha iyisini bulabilmek, yaşayabilmektir. Bu farkı gözeterek ilerlediğinizde anlaşılmanız, karşınızdakini anlamanız ve sorunları çözmeniz kolaylaşacaktır. Zorlamak ya da kontrol etmek yerine akışa göre ilerlemeyi, sakinleşip beklemeyi ve kendi kurallarınızla değil hayatın kurallarıyla yaşamayı deneyimlemelisiniz. Bu tavrınızın aileniz/eşiniz, çocuklarınız, sosyal çevreniz üzerinde de olumlu etkileri olacaktır. Eski aşklar, arkadaşlıklar, parasal konular ve işlerden haberler alabilirsiniz. Şu an o haberlerin sizin için ne hissettirdiğine bakın ve önünüze geldi diye gündeminizde tutmak zorunda olmadığınızı da unutmayın. Çünkü bazı hikayeler, şu anda ne kadar mutlu kararlar içinde olduğunuzu anlamanız için başa sarar. Ekonomik planlar, bir işe ve hayale yatırım yapmak gibi konularda çok iyi araştırmalısınız. Emin olmadığınız, gelecek göremediğiniz alanlardan ve harcamalardan uzak durmanızda fayda var. Seyahat planlarınızda aksaklıklar olabilir, b planınızın olması daha az üzülmenize yardımcı olacaktır.

22 Aralık'ta Güneş Oğlak burcuna geçerek kurduğunuz düzeni, yakaladığınız mutluluğu kalıcı hale getirmek için zemin hazırlıyor. Sevginin, mutlu olmanın, bir şeylerden keyif almanın somut haline daha çok odaklanabilirsiniz. Size bir peri masalından ziyade hayatınıza gerçek dokunuşları olan her şeyin daha iyi hissettirdiğini görebilirsiniz. Hem arkadaş hem fikir, etkinlik seçiminizde bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Bir şeyler üretebilmenin, değer katabilmenin ve sevginin emekle eşdeğer olduğunu anlatabilmenin ihtiyacı ve sorumluluğu ağır basabilir. Güven odaklı ilişkiler kurmanın sizi taşıdığı noktadan memnun olabilirsiniz. Aile kurmak, çocuk sahibi olmak, geleceğe yatırım yapmak, hayatınızı maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara taşımak gibi gündemleriniz olabilir. Bu sorumlulukları almaya hazır olduğunuzu hissedebilirsiniz. Markalaşma, üretim yapma, bir fikrikapısına dönüştürme konularında şansınız açık olabilir. İşinizi şansa bırakmayı sevmediğiniz için her zaman çalışmanın ve emek vermenin karşılığını bu sayede daha iyi alabilirsiniz. Güneş ve geri hareketteki Merkür'ün Oğlak burcundaki kavuşumu, parasal konularda daha dikkatli hareket etmeniz gerektiğini hatırlatabilir. Yanlış giden, getirisi olmayan, belirsiz ve sonuçsuz kalan işlerinizi incelemek için fırsatlar bulabilirsiniz; bu fırsatları değerlendirin ve hatayı en aza indirmenin yollarını arayın. İkili ilişkilerle ilgili konuşmalarda gereksiz mesafeler koyabilirsiniz. Hissettiklerinizi nasıl dile getirdiğinizin önemini, geçmişte yaşanıp bugün önünüze gelen konularla anlayabilirsiniz.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber alışkanlıkların, tahminlerin, rutinlerin dışına çıkmayı daha rahat bir ruh haliyle deneyimleyebilirsiniz. Bu konudaki endişelerinizin, daha önce denememiş ve adım atmamış olmaktan kaynaklandığını fark ediyorsunuz. Kendinize şans tanıma zamanına geldiniz. Kontrol altında tutmak, istediğiniz planda ilerletmek konularında esneklik gösterebilirsiniz. Bu sadece teoride değil, artık pratikte de kolay olacaktır. Kendinize, cesaretinize ve fikirlerinize güvenmelisiniz. Eşinizin, ailenizin, sizi seven, sizinle aynı paydada olan insanların daha fazla desteğini alacağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ancak bunun için öncelikle sizin adım atmanız, kendinize öncülük etmeniz ve sahaya çıkmanız gerekecektir. Bırakabilmenin size neler kazandıracağını hayal edin, yaşadığınız acıların ya da rahatsızlıkların size nasıl bir düzen kuracağını düşünün. Belirsizlikten şikayet etmek yerine bu konuyla ilgili neler yapabileceğinizi araştırabilirsiniz. Şayet bunu retro sürecinde yaptıysanız, en azından denediyseniz, şimdi karşılığını alabilirsiniz. Bir şeye bağlı olacaksanız kendi kaynaklarınıza bağlı olmayı tercih edin ve bunları her zaman güncel tutun.

27 Aralık'taki Yengeç Dolunayı ile beraber arkadaş seçimi, ihtiyacı ve tek başınıza geçirdiğiniz zamanların kalitesi gibi konuları yoğun bir şekilde düşünebilirsiniz. Yılın başından bu yana hayatınızda olan bazı insanların şu an olmayışı ya da bunun tam tersi durumunda, hatanın nereden kaynaklandığını net bir şekilde görebilirsiniz. Duygularınıza yenik düştüğünüz, toksikleştiği için veda ettiğiniz her şeyin bir kazanımını elde edebilirsiniz. Bu konuda alacağınız bazı haberler ya da geri dönüşler, bazı detayları yeniden düşünmenizi gerektirebilir. Bu aşamada kendinizin hem de karşınızdaki kişinin hatalarının tekrarlamayacağı şekilde karar vermelisiniz, bu yüzden acele etmeyin ve sakin bir kafayla düşünün. Zira yönetici gezegeniniz Merkür'ün geri hareketi düşüncelerinizi netleştirmeyi zorlaştırabilir. Sosyal çevrenizle beraber yürüttüğünüz işlerin nihayetine ermesi, sonuç almanız üzerinizdeki baskı hissini azaltabilir. Kutlama, tatil, dinlenme gibi programlar düzenleyebilir, sevdiğiniz ve güvendiğiniz kişilerle olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Her gözyaşının, her zorluğun arkasından gelen iyi ve güzel imkanların farkında olun; bu şekilde yaşam kalitenizi arttırırken gelecek kaygılarınızı da en aza indirebilirsiniz.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçmesiyle aile kurmak, aile üyeleriyle keyifli anlar yaşamak ve sorunları çözmek adına iyi bir döneme giriyorsunuz. Şansınızın döndüğü bir süreçtesiniz bu yüzden karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmeye almalısınız. Bazen fırsatları sizin bulmanız gerekebilir, ihtiyaçlarınızın farkına varmak için kalbinizi ve sevdiklerinizi dinleyebilirsiniz. İş ya da evlilik gereği taşınma, ev alma gibi emlakla ilgili konularla ilgilenebilirsiniz. Tayin, kurum ya da şehir değişikliği gibi durumlar gündeminize gelebilir. Beklentilerinize göre hareket edebilmeniz için hem ailenizden hem de çevrenizden destek görebilirsiniz. Heyecanınızı, tepkilerinizi ve isteklerinizi doğru bir dille ifade etmeye özen göstermenizde fayda var.

Motivasyon Sözü: “Mucizeler, algıdaki bir değişimdir.”

Aralık 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
09° 09' 03" R
Ay
Oğlak
07° 37' 58"
Merkür
Koç
16° 27' 51"
Venüs
Koç
29° 22' 59"
Mars
Balık
28° 42' 48"
Jüpiter
Boğa
23° 39' 05"
Satürn
Balık
16° 27' 32"
Uranüs
Boğa
22° 16' 20"
Neptün
Balık
28° 52' 05"
Plüton
Kova
02° 06' 02"
Chiron
Koç
20° 35' 05"
Lilith
Başak
23° 11' 32"
True Node
Koç
15° 24' 05"
Son Güncelleme : 29/04/2024 02:30

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>