Başak Burcu

Başak Burcu

24 Ağustos - 22 Eylül

Başak Burcu Aylık Burç Yorumu

Ocak 2024

Başak Burcu

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, Yönetici gezegeniniz Merkür'ün 2 Ocak'ta Yay burcunda ileri hareketine başlamasıyla evinizde ve hayatınızda her şey düzene girmeye başlıyor. Bu hızlı bir şekilde gerçekleşebilir ya da siz her şeyi hızlıca toparlayacak motivasyonu bulabilirsiniz. Hayatınıza, düzeninize, hareketlerinize bir motivasyon, bir sebep katabilirsiniz. Evle ilgili kararlarınızı gözden geçirdikten sonra hangi doğrultuda ilerlemeniz gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. İsteklerinizden emin oluyorsunuz. Yaşam tarzınızı, düzeninizi, eşyalarınızı, aile içi ilişkilerinizi bu isteklere göre düzenleyeceksiniz. Büyük ve önemli kararları aile meclisinde görüşebilir, taşınma, düzenleme, alım satım gibi konuları sonuçlandırabilirsiniz. Söyleyeceklerinizin yanlış anlaşılmaması, farklı algılanmaması için daha dikkatli bir tutum sergilemenizde fayda var. Bununla ilgili yaşadığınız sorunlar olduysa şimdi çözmek ve ilişkileri iyileştirmek için bazı fırsatlar yakalayabilirsiniz. Kendinizi bir eve, bir işe, bir konuya sınırlamamanız, kontrolü kaybettiğinizi düşünmemeniz için 2023 yılı Kasım ayından bu haftaya kadar geçen süreci iyi analiz edin. Çıkarımlarınız size yeni yollar açacaktır.

Mars'ın 4 Ocak'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber kendinizi hayatın gerçekleriyle karşılaşmış şekilde bulabilirsiniz. Özellikle ikili ilişkilerde, aileniz ve varsa çocuklarınızla ilgili konulardaki hassasiyetiniz baskın gelebilir. Bunun kuru bir dürtü olmaması için planlar yapabilir, maddi hazırlıklarla ilgilenebilirsiniz. Çaba göstermeden bir şeyler elde edilmeyeceğini çok iyi biliyorsunuz. Ancak bazen çabalarınızı, yöntemlerinizi değiştirmeniz gerekebilir. Eski öğretilerin, kuralların hatta belki hayallerin bile güncellenmesi gerekebilir. Kendinizi bu şekilde geliştirmeye çalıştığınızda bir şeylerin size dayatılmadığını değil, önünüzü açmak için geldiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Yatırım planları, aile destekleri gündeminizde yer bulabilir. Duygusal konularda karar vermek, adım atmak isteyebilirsiniz. Ancak duygularınızı tam olarak hissettirmek ve onları göstermek konusunda nasıl bir tarz, üslup seçtiğinizin önemli olduğunu da unutmamalısınız.

11 Ocak'taki Oğlak Yeni Ayı ile hayattan ne almadığınızı, ne aldığınızı düşünebilirsiniz. Bu düşünce size mutlu olma ve yaşamınızı iyi temeller üzerine oturtma konusunda yeni fırsatlar getirebilir. Daha doğrusu, sizi bu fırsatlara gitmeye zorlayabilir. Bu anlamda cesaretli olmalısınız. Karşılaştığınız insanları ve imkanları anlama konusundaki kabiliyetinizi güçlü tutmalısınız. Her zaman ilerlediğiniz yoldan gitmek isteseniz de, yaratıcılığınızı ve farklı bakış açılarınızı ortaya koyacağınız adımlar atmanızda fayda var. Kendinizi gün yüzüne çıkarmalısınız. Bunun anlam ve önemini, aşk hayatınızın ve sosyal yaşantınızın hareketlendiğini görünce fark edebilirsiniz. Bir karar verme aşamasındaysanız, yol haritası belirleyecekseniz hislerinizi, yaşadıklarınızı ve beklentilerinizi objektif bir şekilde ele alarak ilerlemeniz önemli olacaktır. Yeni bir ilişki, karar, hayat düzeni veplanı arefesinde olabilirsiniz. Başlayacak olan her şeyin size keyif alacağınız alanlar oluşturacağını unutmayın. Bu, tüm belirsizlik ve huzursuzluk hissinizi ortadan kaldırmaya yetecektir.

14 Ocak'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Oğlak burcuna geçişi ile yarım kalan işlerinizi tamamlamak için yeni imkanlar doğabilir. Hayatınıza değer katmaya çalışırken buna gölge düşüren, sizin beklediğiniz karşılığı veremeyen ya da sizin bir karşılık veremediğiniz her şeyi bu dönemde daha iyi ayırt edebilirsiniz. Analiz yapma ve değerlendirme becerilerinizi kullanmalısınız. Tedbirli olmanız, ödemelerinizi ve işle ilgili planlarınızı daha iyi yürütmenize yardımcı olacaktır. 2023 Kasım ayından bu yana yaşadığınız gel gitler son buluyor. Önemli yatırımlar gündeminize gelebilir, kazanç elde edeceğiniz konular üzerinde daha detaylı bir çalışma yapabilirsiniz.

20 Ocak'ta Güneş'in Kova burcunda hareketine başlamasıyla sizin için de yoğun bir tempo başlayabilir. Artan sorumluluklar ve değişen gündemler sizin de bir şeyleri değiştirmenizi gerektirecektir. Ev hayatınız, çalışma hayatınız kısacası hayatınızın tüm alanları bundan nasibini alabilir. İş yükünüz, gündelik düzeniniz değişebilir. Daha sistemli ve pratik olmaya çalışmalısınız. Zaman zaman buna uyamadığınız, üşendiğiniz adına tembellik demeseniz de bu tuzağa düştüğünüz durumların eksi yanlarını daha net bir şekilde görebilirsiniz. Bu anlamda bir zaman planlaması yapmak, yapılacakları yazarak ilerlemek sizi rahatlatabilir. İş aramak, farklı sektörlere geçiş yapmak, gelirinizi arttırmak adına adım atabilirsiniz ya da bununla ilgili daha önceki adımlarınızı neticelendirebilirsiniz. Zihinsel, fiziksel ve sosyal açıdan bir temizliğe, arınmaya gidebilirsiniz. İyi hissetmenize, yaşamanıza ve gelişmenize engel olan ne varsa ayırt edebilirsiniz. Bu dönemi kullanın ve yüklerinizden kurtulmaya bakın.

21 Ocak'ta Plüton'un Kova burcuna geçişi ile beraber sorumluluklar dışında bazı zorunluluklarla da karşılaşabilirsiniz. Kendinize daha iyi bakmak, daha iyi beslenmek, olumsuz alışkanlık ve düzenlerden sıyrılmak önemli bir göreve dönüşebilir. Buna istekli olsanız da kendi bildiğiniz yöntemlerle değil, farklı ve profesyonel yollarla ilerlemeniz gerekebilir. Hayatınızın farklı bir yöne evrildiğine şahit olabilirsiniz. Bir adım sonrasını, o adımı atmadan önce planlamalısınız ancak bazen hayat deneyimden ibaret olabilir. Kontrol mekanizmanıza yenilmeden, size sunulan imkanların peşine gitmeniz gerekebilir. Gündelik yaşantınız, tüm günlerin toplanmasıyla bir hayat düzeninize ve sistemine dönüşür. Bugün itibariyle nasıl bir sistem oluşturmanız gerektiğini daha dikkatli bir şekilde düşünmelisiniz. Çok olanın değil akıllıca ve gerekli olanın size getirileri olabilir. Kendinize yüklendiğiniz, aşırı baskı uyguladığınız, zorladığınız durumları bir de bu açıdan ele alabilirsiniz. Bu hafta bu ele alma ve değerlendirme yapma için iyi bir fırsat olacaktır. Sağlık sorunları, bedensel değişimler, kilo kontrolü ve sürdürülebilir alışkanlıklar için doktorunuzla görüşerek izlemeniz gereken yeni bir yol haritası çıkarabilirsiniz.

23 Ocak'ta Venüs'ün Oğlak burcuna geçişi ile duygusal konularda daha emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Aklınıza yatan bir şeyler bulmak sizin bu konudaki şüphelerinizi alacak, güveninizi ve inancınızı tazeleyecektir. Zaman ve bu zamanın içinde yaşananlar, her şeyi netleştiriyor ve bir sonuca bağlıyor. Emek vermekle zorlamak arasındaki farkı net bir şekilde görebilirsiniz. Maddi ya da manevi herhangi bir konuda gereğinden fazla efor harcamanız gerektiğinde durup bir daha düşünmelisiniz. Kendinizi yormadan, karşınızdaki kişileri de aşırı zorlamadan hareket etmenin hayattan çalmak olduğunu unutmayın. Muhasebe sadece parayla ilgili değildir. Duygusal hayatınızda, ilgi alanlarınızda da bunu yapmanız gerekebilir. Mutlu olmak için nasıl bir zemine, bilgiye, konuya ihtiyacınız olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Otoriter kişiler ve konular ilginizi çekebilir, bu otoriteye sahip olan kişi sizseniz ya da bu anlamda bir çabanız varsa gözler size çevrilebilir. Bırakacağınız intibayı doğru inşa edin.

25 Ocak'taki Aslan Dolunayı hayatın her alanında sizinle ilgili sorun çıkaran, sizi bir sorun olarak gören, tehdit oluşturan durumları ve insanları ortaya çıkarabilir. Bu zaman aralığında karşılaşacağınız kişiler ve olayların öylesine olmadığını unutmayın. Özelinizi bilen ve bunu kullanan kişilere karşı hırsınıza yenik düşmeden hakkınızı aramalısınız. Hukuki yollara başvurabilirsiniz. Bu sayede sadece sizin istediğiniz kadarı konuşulup gündeme gelebilir. Bu noktada tedbirli olmakta, düşünerek hareket etmekte fayda var. Kime güveneceğinizi iyi seçmeniz için önemli bir dönem olabilir. Arınmalı ve sadeleşmelisiniz.

27 Ocak'ta Uranüs'ün Boğa burcunda ileri hareketine geçişi ile bir karar almanın neye bağlı olacağını, olması gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Hayatın sizi sürüklediğini düşündüğünüz alanların aslında bir sürgün olmadığını görebilirsiniz. Bu da bir şeylere neden emek verdiğinizi, zaman harcadığınızı daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Uygulama ve somutlaştırma noktasında desteğe ihtiyacınız olabilir. Biraz kabınızdan çıkmak, kendinizi tanıtacak adımlar atmak, beklemek yerine gidip almayı tercih etmek bu ihtiyacı karşılamanıza yardım edebilir. Parasal gündemler, hukuki işlerle ilgilenebilirsiniz. Yer ya da çalışma alanı değişikliği yapmakla ilgili konuları bu haftadan sonra değerlendirmeye almanız, daha sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.

Motivasyon Sözü: “Neye inanıyorsan, onu yaşarsın. Farkında olun ya da olmayın; inanç, her şeyi şekillendirir.”

Ocak 2024

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
09° 01' 46" R
Ay
Oğlak
05° 58' 34"
Merkür
Koç
16° 25' 49"
Venüs
Koç
29° 13' 44"
Mars
Balık
28° 37' 01"
Jüpiter
Boğa
23° 37' 20"
Satürn
Balık
16° 26' 52"
Uranüs
Boğa
22° 15' 55"
Neptün
Balık
28° 51' 51"
Plüton
Kova
02° 06' 01"
Chiron
Koç
20° 34' 39"
Lilith
Başak
23° 10' 42"
True Node
Koç
15° 24' 25"
Son Güncelleme : 28/04/2024 23:30

Astroloji Gündemi

24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri 21 Nisan 2024, Pazar 24 Nisan 2024 Akrep Burcunda Dolunay - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 24 Nisan'da Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber yeni bir şeyler yapma... Devamını Oku >>