Oğlak Burcu

Oğlak Burcu

22 Aralık - 20 Ocak

Oğlak Burcu Aylık Burç Yorumu

Aralık 2023

Oğlak Burcu

Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçiş yapmasıyla kendiniz için yeni planlar yapabilir, hayatı başka yönleriyle de ele alabilirsiniz. Para kazanmak kadar kendinizi de kazanmak isteyebilirsiniz. Bunun için hayatınıza alacağınız insanlar da önemli olacaktır. Yeni seçimler yapabilir, farklı ortamlara girebilir, güveneceğiniz yeni insanlar bulmak isteyebilirsiniz. Güvenmek ve bağ kurmak sizin için zor olsa da, bu zoru nasıl kolaylaştırabileceğinizi düşünebilir veya bu zorluğa değecek insanlarla olmayı hedefleyebilirsiniz. İçinde bulunduğunuz dönemde bir diğer hedefiniz de maddi açıdan yeni güvenceler bulmak olabilir. Yatırım planları, ticari işler, deneyiminizi konuşturacağınız projeler gündeminize gelebilir. Bir sistemin kurucusu, öncüsü, destekçisi olabilirsiniz.

Araştırma ve bilgi edinme konularındaki yeteneklerinizi kullanabilirsiniz. Kendinizi geliştirdikçe bunu kullanma isteğiniz daha da artacaktır. Çizdiğiniz bu yeni çizgi size bir yol olduğu kadar aynı zaman bir sınır olabilir. Toksikleşen, sizi yalnızlaştıran, yanlış anlamanıza ya da anlaşılmanıza sebep olan konuları bu sınırın dışında bırakmaya başlıyorsunuz. Bazı ilişkilerin, arkadaşlıkların veya ortaklıkların bitmesi başta üzücü, kabul edilemez gelse de hayatınız için elzem olduğunu fark edebilirsiniz. Kazanımlarınızı arttırmak varken bile bile kaybedeceğiniz bir durumun içinde kalmamalısınız. Yeni olandan, yenileyenden korkmayın.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine geçmesiyle beraber bazı kuralları ve görüşleri esnetmeyi öğrenebilir, öğrendiklerinizi uygulamaya başlayabilirsiniz. Kontrol etme ve bir hizada tutma isteğinizi sınırlandırmalı, farklı görüşlere ve deneyimlere fırsat tanımalısınız. Bu sizin hayata bakış açınızı hep bir ölçüde tutmaktan öteye götürecek, insanları ve konuları daha iyi değerlendirmenizi sağlayacaktır. İletişimde dalgınlıklar, yanlış anlaşılmalar, uzun bekleyişler sona eriyor. Giden zamanı telafi edemeseniz de kalan ve akan zamana neler katabileceğinizi yeniden düşünmelisiniz. Eğitimlerinize devam etmek, aracınızı ve kullandığınız cihazları yenilemek, yeni yerler görmek, farklı işlere dahil olmak, beklentileriniz kadar hayatın sunduklarını da deneyimlemek konusunda yeni fırsatlarınız olabilir. Sizi gerçekten rahatlatan insanların varlığını görüyorsunuz.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay biraz kenara çekilip kendinizi fark etmeniz için bir fırsat olabilir. Başkalarına, dışarıya koşarken kendiniz için adım bile atmadığınızı görebilirsiniz. Dinlenmek, sağlık sorunlarınızla ilgilenmek, bazı ilişkileri sorgulamak ve yeni kararlar almak için ideal bir zaman dilimindesiniz. İyileşmeye, daha yüksek bir enerjiyle hayata dönmeye hazırsınız; buna göre hareket etmelisiniz. Bazı fikirleri derinleştirebilir, üzerinde daha çok çalışabilir, bu konuyla ilgili kişilerle ya da büyükleriniz görüşerek yeni bakış açıları kazanabilirsiniz. Ne yaptığınızı anlamak ve yaptığınız işi en versiyonuna taşımak için bir süre düşüncelerinizi herkesle paylaşmamaya dikkat etmelisiniz. Paylaşmanız gereken asıl konu, rahatsız olduğunuz konular ve bunların muhataplarıdır. Kendi başınıza çözmeye çalıştığınız, bilerek yalnızlığa itildiğiniz, hakkınızın yendiği konularda tepkilerinizi dışa vurmak isteyebilirsiniz. Hem hukuki hem de manevi olarak bunların karşılığını alabilirsiniz. Etik ve doğru bir platformda hak arama mücadelesinde olduğunuz sürece doğru anlaşılabilirsiniz. Aksi halde öfke patlamaları, abartılı tutumlar, kontrol edilemeyen dürtüler size hata yaptırabilir. Canınızı sıkan, işlerinizi yolundan eden şeylerin tam olarak bunlar olduğunu veya bunları yapan insanlar olduğunu unutmamalısınız. Bir terapi süreci, uzman görüşü, hukuki ve astrolojik danışmanlıklar nasıl yol alacağınız konusunda size destek olabilir.

13 Aralık'ta burcunuzda geri hareketine başlayacak olan Merkür, kendinizi öncelikli hale getirme sürecinizi destekleyebilir. Davranışlarınızı, tarzınızı, aldığınız geri dönüşleri düşünmeniz gerekebilir. Bir yerlerde, bir şeylerin sizin istediğiniz gibi sonuçlanmamasını objektif bir şekilde ele almalısınız. Kendinizde bir hata, eksiklik arama konusunda aşırı tepki vermemelisiniz. Önyargı, şüpheler, başkası adına düşünme veya karar verme sonucu ilişkilerinizde bazı pürüzler oluşabilir. Doğruluğundan emin olmadan, muhatabınızdan dinlemeden ve dinlediklerinize güvenmeden sağlıklı bir netice alamayabilirsiniz. Dolayısıyla önemli konuşmalar ve kararlar için aceleci olmamakta, karşınızdaki insana baskı uygulamamakta fayda var. Sorunları çözmek mi istiyorsanız yapıcı ve anlayışlı olun, bu insanların da size açık olması için bir zemin oluşturacaktır. Eşyalarınızı, kullandığınız malzemeleri, kozmetik seçimlerinizi değiştirmek yerine bir süre daha mevcut durumu devam ettirebilirsiniz. Özellikle fiziksel ve sağlık açısından bir karar almanız gerekiyorsa bu konunun uzmanıyla, bir doktorla hareket etmeniz daha iyi olacaktır.

22 Aralık'ta Güneş'in burcunuza geçiş yapmasıyla bir kez daha "ben bitti demeden bitmez" diyorsunuz. Tıkanıp kaldığınız, bir çözüm bulamadığınız, kendi imzanızı atamadığınız günlerin sonuna geldiniz. Bunca zaman neye emek verip neyin tecrübesini edindiyseniz şimdi önünüze bunlarla ilgili yeni fırsatlar çıkacaktır. Hem ayı hem yılı kapatmaya hazırlanırken neler yaşadığınızın bir muhasebesini yapabilirsiniz. Bu size yeni planlar için ilham olabilir. Kendinizde özenmeniz gereken konuları fark edebilir, eksiklerinizi kapatabilir, beklettiğiniz işleri gündeme getirebilirsiniz. Her zaman yoğun olsanız da bu sefer daha sonuç alıp dikkat çekebilirsiniz. Yeni görevler edinebilir, sorumluluk alanlarınızı genişletebilirsiniz. Bu da pek çok insanın size ulaşması için bir kapı aralayacaktır. Tutumlarınızdaki ciddiyeti kırmaya, iletişime önem vermeye çalışmalısınız. Özellikle ikili ilişkilerde, duygusal konularda bu durum daha fazla önemli ve gerekli olabilir. Çünkü yeni başlangıçlar sadece kariyer konusunda değil özel hayatınızda da gündeme gelecektir. Güneş'in burcunuzda gerileyen Merkür ile kavuşumu burada nelere dikkat etmeniz gerektiğini size daha iyi gösterebilir. Eski ilişkileriniz, işleriniz hatta eski stiliniz bile gündeminiz olabilir. Dün ve bugün arasında gelgitler yaşayabilirsiniz. Burada savrulmamak için neyin faydalı neyin faydasız olduğunu ayırmaya çalışın. Alacağınız kararları, söyleyeceğiniz sözleri buna göre belirleyebilirsiniz. Fiziksel konularda değişikliğe gidebilir, beslenme, spor, giyim tarzı ve estetik işlemleriyle ilgilenebilirsiniz. Güvenilir ve temiz tercihler yapmanız önemli olacaktır.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine geçmesiyle yaşadığınız yer, bulunduğunuz ortam ve mensubu olduğunuz aile ilgili kaygılarınız sona eriyor. Bunlara karşı öfke duymayı değil, sizi öfkelendiren konuları çözmeyi deneyimliyorsunuz. Bakış açınızı bu şekilde değiştirmek kolay olmasa da sonuç almanız bu kadar zor olmayacaktır. Hem ailenizde hem de kendinizde bunun nedenlerini bulabilir ya da bulduklarınızı daha iyi anlayabilirsiniz. Yaşamın devamlılığı ve ihtiyaç duydığunuz istikrar için evinizde, ilişkilerinizde bazı değişimlere gidebilirsiniz. Bu evde daha çok vakit geçirmek, istediğiniz eşyaları ya da evi almak, evlenmek gibi konularla mümkün olabilir. Özgürlüğünüze ve kişisel alanlarınıza imkan tanıdığınızda, burada geçireceğiniz zamanı da güzelleştirebilirsiniz. Her şeyin elinizde, evinizde olduğunu unutmayın.

27 Aralık'ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber ikili ilişkileriniz için önemli bir viraja gelebilirsiniz. İkilemde kaldığınızı hissedebilirsiniz. Merkür'ün halen ileri harekete geçmemesi bu hissi kuvvetlendirebilir. İki kere düşünüp bir kez konuşmanız faydalı olacaktır. Bazı konuların yeniden gündeme gelmesi canınızı sıkabilir, sizi öfkelendirebilir. Her defasında nasıl davranıyorsanız onun düşünün. Bu sayede izlediğiniz bu yolun size bir faydasının olmadığını ve bu sefer de olmayacağını fark edeceksiniz. Ortaklıkların bitmesi, boşanma, sözleşme feshi gibi konular gündeminize gelebilir. Hukuksal konularda anlaşmadan ziyade çekişme ağır basabilir. Kendinizi ve işinizi daha iyi göstereceğinize inanın, güçlü durun. Bu halinizi kimin desteklediğini gördüğünüzde her şeyin değişmeye başladığını da göreceksiniz.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçmesi kendinize döndüğünüzde daha iyi hissetmenize, kavgalarınızı durdurmanıza yardımcı olabilir. Hafiflemeye, daha az düşünmeye ihtiyacınız olduğunu fark edebilir ve bunun yollarını arayabilirsiniz. Daha önce yaptığınız işler, kurduğunuz bağlantılar ve kendinize kattığınız alışkanlıkların hayatınıza nasıl etki ettiğini göreceksiniz. Bu etkiye, iyi niyetli olmayan kişilerin söylemleri ile arkanızdan çevirilen dolaplar da dahil olabilir. İyi niyetinizi ve dürüstlüğünüzü bozmadığınız sürece daha az etkilenebilirsiniz. Adaleti sağlamak adına tek başınıza mücadeleye girmemeli, tecrübeli ve uzman kişilerden destek almalısınız. Enerjinizi işinize, fikirlerinize, ertelediğiniz seyahatlerinize, sağlık sorunlarınıza ve kişisel ihtiyaçlarınıza ayırın. Kendinizi iyi hissettiğinizde, çevreye yansıtacağınız şey de bunu başkalarına yaptırmak olacaktır. Yardım kuruluşları ve bunlarla ilgili çalışmalara zaman ayırabilir, sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Kendinizi, olmak istediğiniz kişi olarak düşünmeye başlamak zorundasınız.”

Aralık 2023

Günün Melek Kartı

Meleklerinizi düşünün ve onlardan arzu ettiğiniz konuda tavsiye almak için yardım isteyin

Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen burcumuz ilişkilerimizde takındığımız tavırları ve çevremizle olan ilişkilerimizi şekillendirir

Burç Yorumları

Burç Uyumları

Aşk hayatında burçların birbirleriyle etkileşimleri ve uyumları nasıl?

Burç Hesaplama

Doğum tarihinizi girerek hemen burcunuzu öğrenelim

Gezegenlerin Konumları

Güneş
Boğa
14° 53' 57" R
Ay
Koç
00° 36' 18"
Merkür
Koç
19° 22' 26"
Venüs
Boğa
06° 40' 50"
Mars
Koç
03° 16' 34"
Jüpiter
Boğa
25° 02' 10"
Satürn
Balık
16° 58' 13"
Uranüs
Boğa
22° 36' 43"
Neptün
Balık
29° 02' 37"
Plüton
Kova
02° 06' 11"
Chiron
Koç
20° 54' 58"
Lilith
Başak
23° 50' 57"
True Node
Koç
15° 24' 13"
Son Güncelleme : 05/05/2024 00:40

Astroloji Gündemi

2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri 1 Mayıs 2024, Çarşamba 2 Mayıs 2024 Plüton Kova Burcunda Retro - Burçlara Etkileri Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar 2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda retro yapıyor. Sosyal çevreniz ve geleceğe dönük ya... Devamını Oku >>